Két új tévécsatorna indul a napokban itthon

tévé, tévézés
Vágólapra másolva!
Az egyik csak filmeket, a másik jórészt sorozatokat, valóságshow-kat ad, dokumentumfilmek mellett. Van még hely a magyar piacon.
Vágólapra másolva!

A korábbi években arról lehetett hallani médiakonferenciákon, hogy a magyar piac telített, a fragmentáció véget ért, sőt, 2014-re megkezdődik a hazai tévéipar tisztulása. Ám ahelyett, hogy csökkenne a tévék száma, valójában egyre több indul itthon, annak ellenére, hogy a tévés reklámpiacon erős hanyatlás volt a jellemző az előző években, csak 2014-ben volt tapasztalható némi fellendülés. Az, hogy újabb csatornák lépnek be a piacra, annak a jele, hogy még mindig van helyük, terjesztési díjakból és/vagy reklámból meg tudnak élni.

A FilmBox és az SPI International új csatornája, a FilmBox Prémium 2015. január 5-én indult Magyarországon. A médiacsoport emellett bejelentette a hazai csapat teljes átszervezését, amely így a továbbiakban minden tevékenységet egy kézben tarthat, a csatornák disztribúciójától a további fejlesztésekig, beleértve a FilmBox Live, a multiscreen és a VOD platformok menedzselését is. A csatorna természetesen filmeket ad a közeljövőben, jön A harcos, A király látogatása, a Kerozin cowboyok, A védelmi kód, a Mocsokváros utcáin, a Menedék.

Forrás: AFP

A Digital Media Zrt. pedig január 12-én indítja új csatornáját, a Galaxyt, amely főműsoridőben európai premiertartalmakkal, napközben klasszikus sorozatokkal és dokumentum-, valamint realityműsorokkal várja a nézőket. A sat-tv-radio.hu információi szerint a Galaxy mutatja be a ZDF 2009 óta műsoron lévő krimisorozatát, a Bergrettent, Alpesi mentők címen. Pár további cím: Gordon Ramsay – A pokol konyhája, Fapados történetek, Lost, Foyle háborúja, Kojak, San Francisco utcáin, Columbo. Szintén az ITV válogatásából kerül a Galaxy képernyőjére A világ legveszélyesebb helyeit bemutató dokumentumfilm-sorozat.