Vágólapra másolva!
A harmadik elődöntőben fellépő Spoon együttes fellépésekor a frontember mikrofonja láthatóan nem volt bekapcsolva, a hangja mégis szólt. Grósz Márton énekes elrontotta a szöveget, azonban amit hallani lehetett, az mégis hibátlan volt, így arra lehet következtetni, hogy a fiúbandánál nem csak a zene, hanem az ének is playback lehetett. A csapat tagad.
Vágólapra másolva!

Nem szólt a mikrofon?

A banda a Keep marching on című dalt énekelte, mikor az utolsó tíz másodpercekben Grósz Márton elvétette a szöveget, mást énekelt, mint amit hallani lehetett, amiből sokan arra következtetnek, hogy nem szólt a mikrofonja. Ez azonban súlyos szabályszegés lenne a hazai Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében, hiszen a szabály értelmében a dalokat élőben kell előadni.

"Egy gyanúsan kristálytiszta dalt hallhattunk, ahol még a fütyülés is tökéletes volt" - nyilatkozta Szigeti Ferenc, a Karthago együttes alapítója. "A tátogásnál előfordul, hogy az előadó hamarabb belekezd a szövegbe, ám Márton nem ezt a tipikus hibát követte el. Meglepve tapasztaltuk, hogy a dal 2 perc 50 másodpercénél teljesen más szöveget énekelt, mint amit hallhattunk. Lehet, hogy valamiért mást is akart énekelni, vagy csak motyogott valamit, netán káromkodott, miután a fülese elmozdult. Mindenesetre a motyogás nem, ám az ének hallható volt" - magyarázta a Borsnak.

Belátta a tévesztést

Grósz Márton is reagált a felvetésre. „Az említett résznél valóban rosszul léptem be, de utána egyből folytattam a vokállal együtt. Nagyon nagy elismerés a két, neve elhallgatását kérő zenei szakértőtől, hogy ennyire tetszett nekik az ének és a vokál is. Remélem, kiemelten fognak figyelni minket szombaton a középdöntőben is, azon leszünk, hogy még jobban teljesítsünk, mint az elődöntőben."

Gyanús a Spoon előadása Forrás: A Dal

Más furcsaság is történt

Az öt biztos továbbjutó kihirdetése után A Dal plusz stúdiójában az öt legkevesebb pontszámot kapó fellépő kódszámaikat maguk előtt tartva kampányoltak a nézői szavazatokért. A probléma az volt, hogy nem a megfelelő számok voltak a papíron: Keresztes Ildikó például 36-os számot villogtatott élő adásban, pedig valójában a 26-os volt a kódja. Az MTVA szerint ez a hiba nem befolyásolta az eredményt.