Egymásnak ugrott Bochkor Gábor és Havas Henrik

Vágólapra másolva!
Bochkor Gábor a Music FM reggeli műsorában Márton-napon arról elmélkedett, hogy mi lenne, ha a libákat nem vágnák le, csak a lábukat amputálnák, hisz úgyis azt fogyasztják ilyenkor szívesen az emberek. A tréfa a hallgatóknak sem igazán tetszett, az egyik betelefonálóval élő adásban ugrott össze a műsorvezető. Ezúttal Havas Henrik is hangot adott véleményének, ami újabb konfliktust generált.
Vágólapra másolva!

Az Önindító-ban elhangzott mondatok Havas Henrik szerint több szakmai kérdést is felvetnek, nyilvánvalóan erre a napra is kellett valami új ötlet, Bochkor pedig ezt látta jónak megemlíteni. Havas Henrik az állatvédelmi törvényből idézett, miszerint az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhető fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, illetve az állatot károsítani és kínozni.

"Innentől kezdve, amit Gábor csinált, az roppant ízléstelen. Egyrészt bűncselekmény, amit ő elméleti síkon felvet, másrészt bármilyen állatot megcsonkítani, akár viccesen is felvetni, számomra elfogadhatatlan."

Havas szerint Bochkor túlment egy határon Forrás: Frizbi

A rádiós műsorvezető erre úgy reagált, hogy tisztában volt vele, hogy ezt nem fogják valóban megcsinálni, csak viccnek szánta. "A téma nem más, mint társadalmi álszentség, egy dilemma elé akartuk állítani a hallgatót gondolatban. Mi a humánusabb? Megölni egy állatot, vagy érzéstelenítve eltávolítani egy testrészt?"

Havas többször felvitte a hangját, és elég ingerülten adta a műsorvezető tudtára, hogy vannak határok ebben a szakmában, ameddig el lehet menni, ez pedig nem humoros, sokkal inkább tragikus ötlet volt. Szerinte Bochkor túlment ezen a határon, ezzel nem lett volna szabad viccelődnie. "Gondolatokat ébresztettem a hallgatókban, és nagyon jól csináltam" – vágott vissza Bochkor a Frizbi-ben.