Már nem az X-Faktor a legnézettebb hazai show

KERO, Rising Star
Vágólapra másolva!
A Rising Star átvette a vezetést, a TV2 – már korábban, a Sztárban sztárral – rászoktatta a nézőket, hogy a műsorát nézzék vasárnap este. A hetet azonban az RTL Klub nyerte 18–49-ben és teljes lakosságban egyaránt.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságban az RTL Klub 14,8 százalékos közönségaránnyal megnyerte az elmúlt hetet a 14 százalékos TV2 és a 7,8-at elérő M1 előtt. Utána sorrendben a Cool, a Film+ és az ATV jönnek, a Duna TV és az M2 pedig egyaránt 2,9 százalékon áll.

A lista élére a Rising Star került, első alkalommal, a korábban majdnem mindig élen álló X-Faktor viszont csak a harmadik lett. Ebben szerepe lehet a Játék határok nélkül-nek, amely 611 ezer nézőt hozott a közmédiának. A vetélkedő pénteken vagy akár más hétköznap este ennél akár többet is szállíthatna, de szombat este nehéz riválissal találja magát szembe.

Az RTL Híradó legnézettebb adása a Tények elé került, az M1 Híradója viszont be sem fért a top 20-ba. Jól tartja magát a Fókusz, a Forma-1-et pedig közel 900 ezer tévéző követte. A Szulejmán, amelynek elszánt hívei két hónappal ezelőtt még petíciókat fogalmaztak meg, 775 ezres táborral bír.

Nézettség, teljes lakosság, 2014., 47. hét Forrás: Nielsen Közönségmérés

18–49

Ebben a célcsoportban 15,3 százalékkal nyert az RTL Klub, a TV2 11,7-re volt jó a múlt héten. A Cool és a Film+ megelőzik az M1-et ebben a korcsoportban, utána a Viasat3, a Comedy Central, majd az M2 jön.

Hétvégi grafikonok

A szombat estét az RTL célcsoportjában, 18–49-ben mutatjuk: világosan látszik, hogy az X-Faktornak nem volt valódi ellenfele, de az M1 sok nézőt elszipkázott előle Forrás: Nielsen Közönségmérés
A vasárnap így nézett ki a TV2 célcsoportjában, a 18–59-es korosztályban: látható, hogy a Híradó még verte a Tényeket, de utána a Rising Star nagyon szépen ment, uralta az estét Forrás: Nielsen Közönségmérés