Végre kiderült, hová tart a Homeland

Homeland, Carrie nem lazul
Vágólapra másolva!
Négy héten át nem lehetett tudni, merre kanyarodik a sorozat, van-e valami markáns irány a sztoriban. Végre kiderült – spoileresen folytatjuk.
Vágólapra másolva!

Elrajtolt négy hete a Homeland, a szereplők java maradt a sorozatban, a sztori és a helyszín viszont egészen új. Carrie változatlanul zavart, zaklatott, piál is masszívan, ha teheti, miközben elrendel egy légicsapást egy olyan pakisztáni házra, ahol feltételezhetően egy elszánt dzsihádista vezér lapul. Rakéta pusztít, kő kövön nem marad, de mielőtt az amerikai titkosszolgálat ünnepelhetne, kiderül, hogy épp lagzit ületek az épületben, a civil áldozatok száma magas, nők és gyerekek is meghaltak az akció során.

Carrie nem lazul

A csapást a célszemély, gonosz Hasszán Hakani unokatestvére éli túl (legalábbis látszólag), aki egy iszlámábádi egyetemista, orvosnak tanul. Különös módon a robbanást túléli telefonja, amelyen egy videó lapul, és a tömeghalál előtt percet mutatja, a robbanással együtt. A videó felkerül a YouTube-ra, a közhangulat, amely eleve Amerika-ellenes volt, csak tovább romlik, majd kiderül az informátor kiléte. Őt nem is sikerül megmenteni, az első epizód egyetlen akciójelentében ugyanis a dühöngő, őrjöngő tömeg kitépi egy autóból, és meglincseli a poros utca szélén.

Quinn túl sokat iszik, de jó arc

A harmadik rész még lassan cammogott, a negyedikre viszont végre választ kaphatott a néző, kiderült, miért fontos a túlélő fiú, illetve találkozott fizikailag a három megmaradt főszereplő, Carrie, Saul és Quinn. Előbbiről kiderült, hogy pocsék anya (a kisbabát majdnem megfojtós jelenet egyszerre volt hátborzongató és roppant ügyesen kivitelezett), a munkába menekül a magánéleti válság elől, és – mint kiderült – bulik a fiatal, szűz srácokra. Hogy érzelmei vitték-e előre, vagy precízen kiszámított lépés volt-e, majd kiderül.

Saul is felbukkant

Saul eddig nem sok vizet zavart, miközben Mandy Patinkin ugyanazzal a három-négy arckifejezéssel játssza végig az epizódokat – mondjuk, több eddig nem is kellett. A Rupert Friend által alakított Quinn figurája viszont egyre érdekesebb a negyedik évadban, a medence mellett részegen üldögélős, gyorsan kefélős, kövér nős jelenetsor pedig emlékezetes marad. A karakterben van még bőven lehetőség, és csak remélni tudjuk, hogy nem akarnak vontatott szerelmi sztorit az írók.

Ő lesz a kulcsfigura

A Homeland nyilván olyan ütős, friss, izgalmas már soha nem lesz, mint az első évadban volt, amikor minden pillanatban ott vibrált a feszültség a képernyőn. Ennél a szériánál a csúcs elég hamar eljött tehát, de ennek ellenére egy élvezhető kémes-ügynökös-politikai dráma maradt egy gyógyszerfüggő, bipoláris főhősnővel, egy volt CIA-vezetővel, akinek romokban a magánélete, egy erősen alkoholista ügynökkel. Szép kis csapat.

De hol van Brody? Innen megtudhatja.