Bereczki az egyetlen intelligens ember a társaságban

Lagzi Lajcsi Galambos Lajos
Vágólapra másolva!
Lagzi Lajcsi a TV2 korai korszakának legnagyobb sztárja volt, zenés műsora, a Dáridó éveken át óriási népszerűségnek örvendett, hárommillió nézőt is le tudott ültetni a tévé elé. A Sztárban sztár negyedik élő adásában Kökény Attila kapta a feladatot, hogy elevenítse meg Galambos Lajost a színpadon, a zsűri azonban a produkció helyett a dal eredeti előadóját kezdte el kritizálni, majd nevetség tárgyává tenni. A zenész az Origónak elmondta, nem érti, mivel érdemelte ki, hogy ezt csinálták vele élő adásban.
Vágólapra másolva!

Nem a versenyző a hibás

Mint arról korábban beszámoltunk, Kökény előadása korántsem egyszerű utánzás, sokkal inkább paródia volt, amire Galambos Lajos szerint a stylistok is rásegítettek, ő ugyanis soha nem állt színpadon ilyen bóvli szerelésben, nem beszélve a bemázolt, fényes cipőről. Véleménye szerint a versenyző semmiről nem tehet, kitűnő énekesnek tartja, amellett azonban nem tud szó nélkül elmenni, hogy a hatsoros dalszövegből kettőt nem sikerült megjegyeznie.

Kökény Attila előadása inkább paródia volt Forrás: TV2

"Nagyon közel áll hozzám ez a dal, ugyanis akkor írtam, mikor a feleségem várandós volt a kislányunkkal, a nagypapám pedig ekkor súlyos beteg volt, és három hónap múlva meg is halt. Ezért került a szövegbe a kismama és nagypapa szó, így különösen fájó, hogy ezzel viccelődtek" – mondta.

Ami a szöveg gyalázásán túlmegy, az a zsűri kemény, a műsorba egyáltalán nem passzoló véleménye. Hisz nekik nem a felidézett előadó stílusát kellene bírálni, hanem azt a versenyzőt, aki a színpadon áll. "Nem is értem, egyáltalán hogy jöhetett szóba az, hogy én mit hogyan csináltam. Nem engem kellett minősíteni annak a négy embernek, hanem a látottakat."

Nem érti a zsűri viselkedését

"Liptai Claudiának nem kéne a szájára vennie a nézettségi adatokat, amikor rekordmennyiségű ember követte és szerette a műsoromat ugyanezen a csatornán, 180 adásom ment le főműsoridőben. Hajós Andrást pedig nem értem, miért pont engem sérteget, mikor eddig bármiben kért segítséget tőlem, mindig ott voltam. Hogy mondhat olyat, hogy átmenet voltam a sertésfeldolgozó ipar és a popzene között, mikor, ha szüksége volt rám, ott voltam. Ezután nem leszek. Majka zenei világáról és stílusáról inkább nem mondok semmit, de azt meg kell említenem, hogy olyan lánnyal él együtt, aki anno az én táncosom volt. Bereczki volt az egyetlen intelligens ember a társaságban, ő nem szállt be a gyalázásba. Nem értem, erre miért volt szükségük, példátlan ez a viselkedés a műsor történetében, el vagyok keseredve" – reagált megkeresésünkre.

Lagzi Lajcsi értetlenül áll a történtek előtt Forrás: Muzsika TV

Majka azon derült leginkább, hogy a trombitás még a dalokat összekötő szöveget is előre vette fel, élőben soha semmit nem csinált. "Tévésként és zenészként nekik kellene a legjobban tudni, hogy erre a technikára szükség van. Élőben, ha koncertezek, soha nem használok playbacket, sem énekhangnál, sem pedig a trombitánál. Értetlenül állok a dolog előtt, este a gyerekeim nézték a műsort, és ők szóltak, hogy engem adnak elő, azóta pedig még egyszer visszanéztem, mert nem hiszem el."

Élete során rengeteg szituációban lépett már fel, kocsmákban, utcán és miniszterek, államfők előtt is. "A legutolsó vidéki kocsmában sem fordult elő hasonló eset" – tette hozzá.

A zenész a konkurens csatornán is feltűnt Forrás: RTLKLUB

A lehetséges ok

Úgy gondolja, a TV2-nek nem tetszik, hogy szerződésük értelmében a Dáridó műsorait csak és kizárólag az anyacsatorna vetítheti, egyéb kisebb csatornáikon hiába akarják életre kelteni, nincs rá engedélyük. "A műsor nevét és az adásokat csak az én beleegyezésemmel használhatják, és ezentúl garantáltan ebben is keményebb leszek. Ezt a keserűség mondatja velem, hisz nem ezt érdemeltem volna sem a csatornától, sem a zsűritől."