Három jóképű doki a Vészhelyzetből

Vágólapra másolva!
A 15 évadot megélt kórházas sorozatban több sármos doki is megfordult a több mint 300 rész alatt. Az itthon is óriási népszerűségnek örvendő Vészhelyzet legjobb pasijai közül választottunk ki hármat. Ma épp 20 éve, hogy elindult a nagy hatású kórházas sorozat.
Vágólapra másolva!

Dr. Peter Benton (Eriq La Salle )

Dr. Peter Benton az első évadtól a kórház orvosa, a nyolcadik évadban állt tovább, hogy időt tölthessen halláskárosult kisfiával és barátnőjével, aki egyébként a korábbi kollégája és ugyanabban az epizódban tűnt fel utoljára. Mint a sorozat több főszereplője, Benton doki is visszatért az utolsó évadban, ekkor a Northwestern kórházban dolgozik általános sebészként, és ott találkozik újra a súlyosan vesebeteg Carter doktorral. A színész azóta más kórházas sorozatban is játszott, a Gifted Man mellett a Covert Affairs -ben illetve 24 -ben is szerepet vállalt.

Forrás: ER

Dr. Doug Ross (George Clooney)

A Vészhelyzet-ben 109 részben szerepelt Clooney 1994 és 1999 között. A sármos Ross doktor a kórház sürgősségi osztályának gyermekorvosa, aki általában sosem törődik a szabályokkal. Elkötelezett orvosként csak a pácienssel törődik, a siker érdekében gyakran ellentmond feletteseinek, amiért egyszer el is bocsátják. Az orvos többször tűnt fel hősként a képernyőn, egy alkalommal például két gyermeket mentett ki egy csatornából, és többször került konfliktusba gyermekeiket bántalmazó szülőkkel. Clooneynak ez a karakter hozta meg a világsikert, a kilencvenes években nem volt nála népszerűbb szívtipró a tévében. Mára kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas színész, rendező és az ENSZ békenagykövete.

Forrás: ER

Dr. Tony Gates (John Stamos)

John Stamos első szerepe is kórházas sorozatban volt, Blackie Parrish karakterét játszotta a General Hospital -ban. 2005-ben kapta meg a chicagói megyei kórházban dolgozó Dr. Tony Gates szerepét. Ekkor már több filmből és sorozatból ismerős volt az arca a nézőknek. Eleinte szinte csak ismeretlen színészek jelentek meg a Vészhelyzet-ben, később befutott sztárok is bekerültek a szériába orvosként. A jóképű fiatal doki nem csak a pácienseket ápolta tökéletesen, a női szívek meghódításához is értett.

Forrás:ER