A Grace klinika szereplői azt sem tudják, mit beszélnek

Grace klinika
Vágólapra másolva!
A Grace klinika szereplőinek fogalmuk sincs, mit jelentenek azok az orvosi szakkifejezések, amelyeket nap mint nap használnak.
Vágólapra másolva!

A Grace klinika tíz évadját kiadják egyben DVD-n, ennek egyik extrája az alábbi videó, ahol az orvosi szakkifejezésekről kérdezgetik a szereplőket. Az elején a dr. Richard Webbert játszó James Pickens elmeséli, hogy minden forgatókönyvhöz külön megkapják az orvosi szakkifejezések listáját, mindegyik szó mellé fonetikusan leírva, hogyan kell kiejteni, illetve, hogy a kifejezés mit jelent - a színészek ezt azonban nem nagyon jegyzik meg a jelek szerint.

A teljes vérsejtszámlálást jelző CBC a dr. Stephanie Edwardst alakító Jerrika Hinton szerint a Cool Boys' Club (laza fiúk klubja) rövidítése, a valamilyen varratfajtára utaló whip-stitchről pedig még a sorozat egyik írója, Meg Marinis sem tudja, hogy micsoda, úgy véli, a szíven szokták alkalmazni. A szereplők általában jót nevetnek saját tudatlanságukon, a dr. Alex Karevet játszó Justin Chambers pedig a végén azt is bevallja, hogy még tíz év után is gondban van a gumikesztyű felhúzásával: