Már nincs a képernyőn a babát váró Szöllősi Györgyi

Szöllősi Györgyi
Az első pocakos kép Szöllősi Györgyiről a sajtóban, Horvátországból küldte nekünk a híradós
Vágólapra másolva!
Második gyermekét várja, és ezért augusztus 1-je óta nincs képrenyőn az M1 Híradójának műsorvezetője. A rendkívüli szépségű Szöllősi Györgyi azt tervezi, hogy jövő ősszel tér majd vissza.
Vágólapra másolva!

Mikorra várható a baba?

Fura helyzetben vagyunk, mert a dokik sem tudják pontosan megmondani, hogy mikor szülök. Az ultrahangos felvételek alapján mindig más időpontot mondanak, a legutóbbi dátum szeptember 20-a volna.

Fura helyzet lehet, ön mire tippel?

Jázminból, az első lányomból kiindulva, lehet, hogy még októberbe is belecsúszhatunk. Hosszú babának mondják, ezért a bizonytalanság.

Fiú, lány vagy, nem akarják tudni?

Lány, és már neve is van. Kamillának hívják majd.

Az első pocakos kép Szöllősi Györgyiről a sajtóban, Horvátországból küldte nekünk a híradós Forrás: Szöllősi Györgyi

Visszatérés, vagy nagyon korai még erről beszélni?

Az előző lányom 8-10 hónapos volt, amikor elkezdtem ismét dolgozni, de akkor csak pár Híradóra mentem vissza. Most is valami hasonló jöhet, ha minden rendben lesz. Apukája el tudta látni azalatt az idő alatt, míg én benn voltam, szerintem most is így lesz.

A tévétől van valamilyen elvárás, hogy mikor térjen vissza?

Nincs. Legalábbis nem tudok róla. Végig a várandósság alatt nagyon segítőkészek voltak a főnökeim, például a késő esti híradót nyáron már nem is kellett vezetnem, mert tényleg nagyon későre csúszott...

Szöllősi Györgyi Forrás: MTVA/Gálos Mihály Samu

Mi hiányzik majd, mondjuk fél év után, van tapasztalata? Tényleg nem sajnálja az önkormányzati választást, hogy maximum tévéből nézheti?

Nem a tv, vagy a tévézés hiányzik elsősorban, hanem az emberek. Teljesen mindegy, hogy mit csinálsz. Akinek van gyereke és egyedül van vele otthon, pontosan tudja, mire gondolok. A "babázás" elején még egy sima lezuhanyozás is nagy koordinációt igényel és szervezést. Legalábbis Jázminnál az volt, mert rengeteget sírt napközben. Szóval egy idő után jó elszabadulni pár órára egy héten, hogy ne "dilizz" be, még akkor is, ha ez a legfantasztikusabb dolog, ami történhet egy nővel. De azért 8-9 hónap után már jólesik az, amit egyébként nem annyira szeretek: beülök a sminkbe, megcsinálják a frizurám, szóval csak velem foglalkoznak. És nem én pelenkázok. Vagy főzök bébikaját.

És az önkormányzati választás?

Hát, gondolom, lemegy az nélkülem is. Októberben még az is lehet, hogy azt sem fogom tudni, hogy mi történt, egy kis túlzással, mert pár hetes babával még "zombi" leszek.

Szöllősi Györgyi Forrás: MTVA/Gálos Mihály Samu

Kolléganője, Dióssy Klári most szült...

Nem, nem beszéltünk össze. Véletlen persze, de beszéltünk a várandósság alatt többször. Drukkoltam neki nagyon.

Családszervezésileg ez most más lesz, mint az elsőnél?

Szervezésileg nem lesz más, mert a férjem sokat segített, és biztosan most is sokat fog. Remélem, az elején édesanyám is tud jönni hozzám 1-2 hétre.. Egyébként meg már könnyebb lesz szerintem, mert nem fogok annyira félni mindentől. Jázminnál mindentől tartottam. Hú, keveset eszik, hú sokat, hú ez, hú az... Szóval megpróbálok lazább lenni.

Tételezzük fel, hogy 2015 ősze van, vissza a Híradóhoz, vagy valami más jön, jöhet?

Előfordulhat, nem tudom. Szívesen kipróbálom magam bármilyen műfajban, de egyelőre konkrétan nem volt szó ilyesmiről. Ez még tényleg nagyon a jövő.

Frissítés: "Ma pontban éjfélkor megérkezett hozzánk Kamilla. 3880 grammal, 57 centivel. Mindketten jól vagyunk" - írta Facebook-oldalára október 1-jén.