David Duchovny sörreklámja kiverte a biztosítékot

David Duchovny orosz sörreklám
Vágólapra másolva!
David Duchovny orosz sört reklámoz, és sokan úgy vélik, ezzel az orosz politikát is támogatja.
Vágólapra másolva!

A Kaliforgia sztárja a Siberian Crown nevű sör reklámjában azon elmélkedik, hogy mi lenne, ha - családnevének megfelelően - ő maga is orosz lenne, majd feltűnik egy csomó lehetséges élethelyzetben, többek között űrhajósként és balett-tanárkért is:


A reklámot sokan kritizálták, úgy vélik, Duchovny ezzel nyíltan támogatja Oroszországot, többek között Ukrajna lerohanását is. A színész erre így reagált: "Büszke vagyok az orosz, ukrán, skót és lengyel gyökereimre, csakúgy, mint az amerikai örökségemre. Ez a büszkeség azonban nem politikai állásfoglalás, nem állok ki semmilyen jelenlegi kormány vagy politikai gyakorlat mellett."

Azt azért Duchovny is elismerte, hogy a reklám jelen helyzetben kissé félreérthető, de reméli, hogy a nézők nem fogják félreérteni.

Mások nem lőttek ennyire mellé

Nem ritka, hogy egy ismert tévésztár sört reklámozzon, de ezek a kisfilmek inkább viccesek, mint elmélkedők. Charlie Sheen például elvonókúráiból csinált viccet egy sörreklám (és feltehetően egy raklapnyi dollár) kedvéért: a kisfilmben épp szabadul (megint) a rehabról, de hazafelé tartva egyre idegesebb lesz, amikor azt látja, hogy körülötte mindenki italozik. Még egy ízeset káromkodik is, mielőtt megkapja barátaitól a gyógyírt, a Bavaria 0,0%-os, tökéletesen alkoholmentes sörét.


Jennifer Aniston főszereplésével egy Heineken-reklám készült. A színésznő akkor már világszerte ismert volt, amire a kisfilm rá is játszik: az aprócska hölgy egyre csak ágaskodik, de nem éri el a felső polcot a szupermarketben - végül egy magas férfi segít neki, aki alig tér magához, hogy összefutott Anistonnal. Aztán, mikor meglátja, hogy Heinekenről van szó, inkább megtartja magának a söröket.


Rajtuk kívül többek között Patrick Swayze, Steven Seagal és Lucy Liu is reklámozott már söröket, itt megnézhető egy szép kis összeállítás.