Alekosz bevásárolná magát az RTL Klubba

Alekosz
Vágólapra másolva!
Ha nyerne a lottón, beszállna pénzzel, hogy feljavítsa egykori kedvencét, a Való Világot. Szerinte senki nem képes benn bemutatni művészi színvonalú játékot, csak az idegek harca zajlik a villában, miközben a műsorvezetők sekélyes nyelvi fordulatokat próbál a nézőkre erőltetni. Attila már elemezte a VV6-ot (a cikk itt olvasható), most a negyedik széria győztesét kértük fel egy analízisre.
Vágólapra másolva!

„Gyakorta lottózom. Ha nyernék, egyrészt nyilvánossá tenném, hogy enyém a milliárdos összeg, másrészt résztulajdont vásárolnék a milliárdosi tulajdonosi körrel bíró RTL Klubban" – kezdte vízióját Alekosz.

„Pénzzel beszállnék a VV-gyártásba, mert a csatorna nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy azon a műsoron spóroljon, amely a legnagyobb. A költségtakarékosság látható, nem szabadott volna elindítani, ha nincs rá elég pénz. Méltatlan helyzetbe hozták a szereplőket: járt volna a közönség, a zenekar mindenkinek, de a szerencsétlen versenyzők csak magukban ácsorogtak a villa kapujában, a műsorvezető sem kísérte ki őket mindig. Itt nem lesznek olyan volumenű anyagok, mint aVV4-ben voltak. Úgy érzem, az RTL kinti programokat nem szervez, örülnek, ha a napi összefoglalót meg tudják vágni."

Itt jegyezzük meg, hogy korábban sem az első hónapban voltak a látványosabb kinti programok, hanem akkor, amikor már csökkent a lakók száma, és kevesebb volt az interakció.

Forrás: www.morvai.hu/Morvai Tamas

A volt nyertes karaktereket nem akart elemezni, mert nem tudja megállapítani, ki milyen. „Ennek oka, hogy az összefoglalót nem lehet hallani, mert az állandó káromkodás miatt gyakran el van némítva: a műsor fele néma, nem ad összefüggő történetet. Én már nem is nézem olyan figyelemmel. Szerintem napfogyatkozás lesz, azaz el fog sötétülni a képernyő, mert olyan hang és kép ment le 12-es vagy 15-ös karikával, ami 18-at érdemelt volna" – közölte.

Alekosznak pár műsorvezetői húzás sem tetszik: „Nem értem, hogy a műsorvezető miért akarja ráerőszakolni a nézőre az olyan sekélyes szövegeket, mint a 'ráraboltatni a harcsájára' vagy a 'helikopterezés.' Rátukmálja a nézőre, de ezekből nem lesznek szállóigék, maradandó szlogenek. Nemhogy nem erős szövegek, hanem egyenesen méltatlanok."

Megnyerő, Művészi Színvonalú Játék

A VV4 győztese ugyanakkor Liluval egyetért abban, hogy nem jó, ha a játék arról szól, ki hogyan nyírja ki pszichésen a másikat: „Kikészítelek idegileg, tönkreteszlek, kinn hagylak a p.csába – ilyeneket ordibálnak egymásnak, de így nem lehet győzni: megnyerőnek kell lenni, tudni kéne, hol is vagyunk, tudni kell, a magyar mentalitás milyen. Az, aki vicces formában hozza a magyarhoz közel álló karaktert, az fog nyerni. Ez ugyanis nem börtön, hanem egy szórakoztató műsor: aki állandóan csak harcolni akar, az nem nyerhet a végén."

Alekosz stíluselemzőként is bizonyított: „Nem értem, hogy a játékosok miért amerikai mintára játszanak. Gondolok itt arra, hogy szinte kivétel nélkül minden játékos félretolt napellenzővel hordja a sapkát. A lányok fiúsan öltözködnek, a fiúk inkább transzvesztiták vagy nőiesek, sem mint férfiasak. Ilyen stílussal Magyarországon nem lehet Megnyerő, Művészi Színvonalú Játékot bemutatni (Alekosz ezeket nagybetűvel mondta – a szerk.). Néha az az ember érzése, amikor nézi a műsort, hogy valami rosszéletű, amerikai gettóban vagyunk, ahol az agresszivitás egyfajta nevelési kultúra. Ide passzol egy bibliai Idézet: Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek."

Úgy véli, minden Való Világ ugyanúgy működött, kivéve pont a négyes, amelyben (nyilván) ő szerepelt. „Nem a győztes kreativitása, megnyerő személye dönti majd el a végét, nem a kiemelkedő alakítás, hanem csak a Számszerűség Törvénye (Alekosz ezt is nagybetűvel mondta – a szerk.). Győztes és győztes közt óriási különbség van. Most az fog dönteni, hogy ki lesz az, aki pár párbajt nyer, és ott lesz a végén, amúgy a személye teljesen mindegy."