Jókedvű hangpirulát ígér Boros Lajos és Voga János

Boros Lajos
Budapest, 2012. március 6. Boros Lajos beszél azon a sajtótájékoztatón, amit a NeoFM kereskedelmi rádió reggeli műsorának műsorvezetői tartottak abból az alkalomból, hogy Boros Lajos 20 év után befejezi a Bumeráng című reggeli műsor vezetését. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Három hónapja nem beszélt Boros Bochkor Gáborral, de nincs sértődés, csak elválasztotta őket az élet. Új műsora annyiban lesz bumerángos, amennyire különbözik is majd tőle.
Vágólapra másolva!

Boros Lajos Voga Jánossal indít új rádióműsort, mely androidos okostelefonon lesz elérhető a reggeli órákban. A rádiós műsorvezető az Origónak elmondta, hogy célja a jövő rádiójának létrehozása, közös műsorukba őszinte beszélgetéseket és játékokat tervez.

A fizetős rádió legkésőbb szeptemberben válik elérhetővé, és tematikájába minden belefér, ami a potenciális hallgatókat közvetlenül érinti. Új típusú rádiózást terveznek, jóízű beszélgetésekkel, interaktív elemekkel, interjúkkal és játékokkal. Műsoraikat a helyi rádiók átvehetik a nekik tetsző formában, valamint készült egy szoftver, melynek segítségével minden reggel hét órakor az előfizetők elérhetik az adást okostelefonjukon.

Forrás: MTI/Beliczay László

„Hangpirulának hívjuk, amit ha reggel bevesz a hallgató, egész nap jókedve lesz tőle. Az adag egyre nagyobb, a műsor egyre hosszabb lesz, ahogy gyarapodik a hallgatóság"- tette hozzá Boros. Hogy Magyarországon mennyire lesz fogékony a hallgatóság az új rádióra, egyelőre nem tudni, de ha nem lesz igény a műsorra, akkor nem erőltetik és leállnak vele.

A régi társ nélkül

Bochkor, aki 13 éven át volt társa a Bumeráng-ban, nem került be a csapatba: „Gábor szemmel láthatóan a tévében keresi tovább a jövőjét, nincs sértődés, én nyugdíjba mentem tőle." Kapcsolatuk a közös munka befejeztével megritkult, az elmúlt három hónapban nem is beszéltek egymással, mindkettejüknek van más dolga. Az 1999-es indulást követően Voga János is csatlakozott a pároshoz, majd a Sláger Rádió 2009-es megszűnése után leállt a Bumeráng. 2010 januárjától a Neo FM-en tovább folytatták a 2012 augusztusi megszűnésig.

„Voga már akkor a barátom volt, amikor Bochit átíratták az elsőbe az óvodából. A világot hasonlóképpen látjuk, mégis különbözünk annyira, hogy két szögből bemutassuk. A műsorcímben benne van a bővülési lehetőség, mint a LEGÓ-ban: A Boros Mega Voga Mega..."-tette hozzá.

Az új rádióműsor elmondása szerint annyira tekinthető a Bumeráng utódjának, amennyire ők részesei voltak a hosszú évek alatt. „Ami hiányzik belőle a Bumeránghoz, pont annyival fog különbözni tőle."