Keserédes finálét kapott az Így jártam anyátokkal

Így jártam anyátokkal
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint ma hajnalban duplarésszel véget ért a Jóbarátok utáni éra legjobb szituációs komédiája. Spoileres folytatás: csak az olvasson tovább, aki nem bánja, ha pár fordulatot előre megtud. A cikk alján szavazzon!
Vágólapra másolva!

A CBS komédiasorozata 2005 szeptemberében indult, de a csatorna vezetői sem gondolták akkor, hogy kilenc évadra hízik majd a kamasz gyerekeinek fiatalkori kalandjait mesélő Ted története. A szériát a harmadik évad környékén majdnem kaszálták is, amelyért kár lett volna, mert végig egyenletesen teljesített – legalábbis a nézettség szempontjából, mivel nyolcmilliós átlag alá egy évad sem ment, ahogy tízmillió fölé sem. A komédiára könnyű volt rákattanni, mert ugyan voltak idegesítő szokásaik a főszereplőknek, még mindig inkább ezzel az ötössel ültünk volna be pár korsó sörre a MacLaren's Pubba, esetleg utána egy sztriptízbárba (ahová hébe-hóba ellátogattak), mint a Jóbarátok hatosával egy jó kávéra a Central Perkbe.

Így jártam anyátokkal Forrás: CBS

Az utolsó (dupla)rész előtt az egyik nagy kérdés volt, hogy tényleg meg merik-e lépni a készítők azt, hogy összehozzák az anyát, Tracy McConnellt Teddel, majd hagyják meghalni az épp megszeretett karaktert – ugyanis ez a médiapletyka terjedt el pár héttel ezelőtt. És valóban, voltak annyira merészek, vakmerőek, profik, kegyetlenek és érzéketlenek (a nem kívánt rész kihúzható), hogy megtették, azaz a korábban sok nőben csalódó mérnökember valóban azért meséli a jövőben a 16-17 éves gyerekeinek a sztorit, mert az anyjuk már nem él. Ez nagyon komoly és valószínűleg még sokáig vitatott húzás, hiszen nem szokás a komédiák végén likvidálni egy karaktert, pláne egy olyat, akit a főhős végig keresett, és aki mellett végre megtalálta a boldogságot.

Így jártam anyátokkal Forrás: CBS

A női nézők egy részét nagy valószínűséggel megríkató finálé során viszonylag kevés a visszapillantás, annál több jelenet már a jövőben játszódik. Megtudjuk, merre kanyarodott Robin és Barney élete, működött-e a házasság akkor is, ha épp nem piáltak vagy szexeltek: megnyugtató, hogy a társaság piperkőc csajozógépének karakterét nem írták át, nem lett egy szervilis, alázatos papucsférj belőle. Miközben ezen a vonalon is lesznek fordulatok, a Lily-Marshall páros inkább csak statisztál az utolsó két epizód főbb eseményei mellett, nekik nem írtak meghökkentő, elborzasztó vagy őrületesen vicces kanyarokat az életükbe. Viszont Carter Bays és Craig Thomas még az utolsó két-három percre is tartogatott egy komoly fordulatot – de erről már igazán nem fecsegnénk, tessék megnézni.

Így jártam anyátokkal Forrás: CBS

A sorozatról rengeteget írtunk korábban, 44 érdekességet itt talál róla. Ősszel pedig minden bizonnyal jön a How I Met Your Father, egészen új szereplőgárdával, de hasonló kalamajkákkal, ott pedig hátha feltűnnek majd Ted, Barney és társaik, legalább egy rész erejéig.