Diktátorok gyerekeivel forgat az On The Spot

On The Spot
Vágólapra másolva!
Az M1 szerdától kéthetente műsorra tűzi az On The Spot negyedik évadát. Szerdán egy malajziai népünnepélyen forgatott anyag kerül képernyőre.
Vágólapra másolva!

Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilm sorozata a következő évadban a leghíresebb diktátorok leszármazottaival foglalkozik. A Monte-Carlóban Arany Nimfával díjazott filmes páros új perspektívából szeretné megmutatni a XX. század rettegett politikai vezetőit, a gyerekeiken keresztül, akik hol felmentik szüleiket, hol még a történelemnél is szigorúbban ítélik el őket.

A sorozat négy kontinensen játszódik, Cseke Eszter és S. Takács András Kambodzsától Chiléig bejárták az egész világot, hogy ráakadjanak a sorozat főszereplőire, mint például Fidel Castro, Pol Pot, Hermann Göring vagy Idi Amin leszármazottaira. Jelenleg a műsor utómunkája zajlik, a filmek 2014 elején kerülnek adásba.

Addig is az M1 szerdától kéthetente műsorra tűzi az On The Spot negyedik évadát, amelyet eddig csak a Spektrum nézői láthattak. A negyedik évad országos premierjei este 9-kor kezdődnek, a filmekben többek között szó lesz a modernkori rabszolgaságról a Maldív-szigeteken, egy johannesburgi gengszter küzdelméről, hogy új életet kezdhessen, a húsvéti keresztre feszítésekről a Fülöp-szigeteken és Kasmír elfeledett konfliktusáról.

Forrás: On The Spot

A most szerdán adásba kerülő film Malajziában, a Batu-barlangban, ahol rengeteg ember vesz részt évről évre a hindu Thaipusam fesztiválon.