A legrosszabb tévés döntések

the walking dead
Vágólapra másolva!
Egy sorozatszínész nem tudja villámgyorsan levetni nyolc éven át vitt karakterét, így a kőkemény, szívós Jack Bauer után elhibázott Kiefer Sutherland új figurája a Touch-ban. És mit akart az amerikai The X Factor a nem épp szellemes Britneytől, miért nem folytatták rendes tévésorozatként a Csillagközi romboló előzménysorozatát, miért nem hagyják kifutni a Spartacus-t? Megannyi különös - és nézőt elkedvetlenítő - döntés.
Vágólapra másolva!

Britney Spears az amerikai X-Faktor-ban

Forrás: [origo]

Az American Idol egy évtizedes sikerszériája miatt meglehetősen későn, a magyar premier után tűzték műsorra az X-Faktor-t, s az első évad elég nagy csalódást is okozott nézettségben. A műsor atyaúristene, Simon Cowell többek között a zsűriben látta a gyenge szereplés okát, ezért Nicole Scherzinger és Paula Abdul helyett Demi Lovatót és Britney Spearst szerződtette (utóbbit 15 millió dolláros fizetésért), miközben önmagát természetesen nem rúgta ki. Spears azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a nézettség a második évadban tovább csökkent, bár a kitartó nézők közül elég sokan odavoltak az énekesnő muris, de idővel unalmassá váló, borzalmat tükröző arckifejezéseiért.

Kiefer Sutherland stílusváltása

Forrás: [origo]

Sutherland nyolc évadon át alakította a tévéképernyőn a terroristaelhárító ügynök Jack Bauert, akinek mindig egy napja volt a világ megmentésére. A 24 befejezése után Sutherland új sorozatot kapott: a Touch-ban egy autista kisfiú rajzait dekódoló egyedülálló édesapa bőrébe bújt, aki minden, csak nem hősies és kemény, azaz tökéletes ellentettje a CTU-s Bauernek. A régi karakteréhez képest pipogyának ható, bunyóban sem erős figurát pedig a közönség sem nagyon nyelte le. A Touch remek nézettséget produkált premierje idején, azonban idővel a nézők elkezdtek elvándorolni - talán épp azért, mert az ő gyomruk sem vette be Jack Bauer visszafejlődését.

Showrunnerváltás a The Walking Dead-nél

Forrás: [origo]

Még nem lehet tudni, hogy nézettségi szempontból miképpen sül el, de az biztos, hogy a The Walking Dead című zombisorozat rajongói nem örülnek annak, hogy az AMC csatornának és sorozatfőnök Glen Mazzarának elváltak útjaik: az író helyét a negyedik évadban más fogja átvenni. Történik mindez annak ellenére, hogy a széria hatalmas nézettségi rekordot döntött a harmadik szezonban, és végre a kritikusi és nézői vélemények is pozitívak - ellentétben a második évados vesszőfutással.

Websorozat lett a Csillagközi romboló-ból

Az természetesen nem rossz hír, hogy folytatódott a Csillagközi romboló, vagyis a Battlestar Galactica, azonban az amerikai Syfy csatorna ahelyett, hogy a tévében filmként adta volna le a Battlestar Galactica: Blood & Chrome pilot epizódját, inkább felvágta tíz kisebb epizódra és websorozat formájában felpakolta a YouTube-ra. Mindez azt is jelenti, hogy valószínűleg keresztet vethetünk a tervezett új tévésorozatra, de legalább így itthon is megnézhettük magunknak teljesen legális módon az egyik főszerepben Bordán Lilit.

Véget ér a Spartacus

Forrás: pressroom.hbo.hu

Rengeteg csapás érte a Spartacus című történelmi akciósorozatot, a legnagyobb gyomros a rajongók és a készítők számára a címszereplőt alakító Andy Whitfield halála volt (a fiatal színész rákban hunyt el). A sorozat gyártója és a készítők előbb egy nulladik, előzményszezonnal hidalták át Whitfield hiányát, majd pedig új főszereplővel vágtak neki a második szezonnak, mely hatalmas nézettségi rekordokat produkált egy viszonylag kicsi csatornán. Azonban hiába a remek nézettség, pár hónapja bejelentették, hogy a Spartacus-sorozat a harmadik évaddal be fog fejeződni: a döntés igazi okait sajnos már nem tudjuk meg.

A Boss elkaszálása

Míg az amerikai Starz csatornán a Spartacus 1,5 milliós nézettséget produkált, addig ugyanitt a Kelsey Grammer főszereplésével készült Boss csak pár százezret, de mindez nem jelent ekkora minőségbeli különbséget. Sőt, sokak szerint az idehaza a Filmboxon látható Boss kivételesen príma sorozat, a 2011-es és 2012-es év egyik legjobbja volt. Éppen ezért nagy kár, hogy a Starz illetékesei úgy döntöttek, hogy a második évaddal befejezettnek nyilvánítják a politikai drámát.

Véget vetettek a Befutó-nak

hbo

Fura véget ért az HBO egyik 2012-es sorozata, a Befutó. A Dustin Hoffman főszereplésével készült lóversenyes széria ugyanis megkapta a második évados berendelést a csatornától, a szezon forgatókönyvei már el is készültek, elkezdődött a forgatás is, amikor kiderült, hogy a munkálatok során, igaz nem egy jelenet felvétele közben, elpusztult az egyik állat. Miután napvilágra került az információ, hogy ez már a harmadik hasonló eset volt, az HBO illetékesei az állatvédők nyomásának engedve inkább leállították a Befutó gyártását, így az mindörökre csonka sorozat marad, Dutin Hoffmannal a főszerepben.

A Terra Nova kivégzése

Nem volt sikeres sorozat a Terra Nova Amerikában, főleg, ha a hatalmas, premiert megelőző hájpot vesszük figyelembe, de mégis mondhatjuk, hogy fix közönséggel rendelkezett. Azonban a Fox csatorna az első évadot követően mégis megszüntette, mely döntést főleg a magas költségvetéssel indokolták. A csatorna balszerencséje, hogy az utána bemutatott új sorozataik közül egyik nézettsége sem haladta meg a Terra Nová-ét, sőt, a régieké is majdnem arra a szintre esett vissza. Elhamarkodott döntés volt?

Charlie Sheen kiszállt a Két pasi - meg egy kicsi-ből

CBS

Charlie Sheen kétszeresen is rosszul döntött, amikor kiszállt a Két pasi - meg egy kicsi-ből. Egyrészt azért, mert több mint 50 millió dollárnyi bónuszt bukott, másrészt pedig, mert egy sokkal rosszabb és humortalanabb komédiában kellett folytatnia, melyet ráadásul tizedannyian néznek, mint régi sorozatát. Persze, ha azt nézzük, akkor biztosan jobban érzi magát az Anger Management-ben, de sokkal többet is kell dolgoznia.

Howard Stern lett az amerikai Puzsér

A rádiós fenegyerekként számon tartott Howard Stern jól döntött, hiszen rengeteg pénzt kaszált, azonban az NBC csatorna már lehet, hogy megbánta, hogy a kinti Csillag születik-be, az America's Got Talent-be őt szerződtette megmondó embernek. Ugyanis a sikerreality nézettsége Stern érkezésével nagyot csökkent - bár persze azt nem lehet tudni, hogy a megosztó rádiósnak köszönhetően-e. Ráadásul az NBC a produkciót is kénytelen volt Los Angelesből New Jersey-be átköltöztetni, hogy Stern kedvében járjon.