Szépen búcsúzott a Barátok közt

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub szappanoperája volt az elmúlt hét legnézettebb műsora, de nem az évadzáró epizód, hanem a keddi hozott 1 millió 272 ezer nézőt. Ebből is látszik, hogy egy barátságtalanul hűvös, szeles este jobb a tévéknek, mint egy fordulatos utolsó rész.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságban a 14,4 százalékos RTL Klub nyerte a hetet a 14,1 százalékos TV2 és a 9,7-re feljött M1 előtt. A legnézettebb műsor nem a Barátok közt évadzárója volt (amelyre hagyományosan úgynevezett cliffhangerrel készülnek a gyártók), hanem a keddi rész, méghozzá valószínűleg azért, mert igen barátságtalan idő volt országszerte, sokan maradtak otthon, a tévé előtt. A második helyre a Tények, a harmadikra a Forma-1-es futam ért be. A top 20-as listát alább találja.

A kereskedelmi célcsoportban 15,4 százalékot jegyzett az RTL Klub, 12,7-et a TV2. A fiatalabb nézőknél ezúttal a 7 százalékos M1 meg tudta verni a Cool tévét (5,2%), a Film+ csatornát (4,6%) és a Viasat3-at (3,3%). A reklámozóknál kiemelt fontosságú 18-49-es kategóriában az RTL-es szappanopera nyert meglehetősen nagy fölénnyel, a Forma-1 és a Mi kell a nőnek? című vígjáték előtt. A heti sorozatoknál továbbra is szépen szerepel a Revolution, de nézőszámban már megelőzte a Szulejmán és a Zöld íjász is. A TV2 csak a kilencedik helyre ért be, méghozzá a Jóban Rosszban évadzárójával.

Top 20, teljes lakosság

Nézettség, 2013, 26. hét Forrás: Nielsen

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel.