Egész Hollywood búcsúzik James Gandolfinitől

Vágólapra másolva!
Színészek, pályatársak, volt kollégák búcsúznak Tony Soprano megformálójától a Twitteren, a Facebookon és egyéb internetes felületeken.
Vágólapra másolva!

51 éves korában elhunyt James Gandolfini amerikai színész. Gandolfini Rómában vakációzott, amikor szívroham érte szerdán. 1999 és 2007 között Tony Sopranót játszotta a Maffiózók című HBO-sorozatban, ezért az alakításáért három alkalommal is elnyerte az Emmy-díjat – életéről itt olvashat bővebben.

A színészt láthatóan mindenki szerette, aki dolgozott vele. David Chase, az itthon is vetített HBO-sikersorozat, a Maffiózók kreátora megrendült a halálhír hallatán. „Ő egy zseni volt. Ezt az is tudja, aki akár a legkisebb szerepében is látta. Minden idők egyik legjobb színésze volt” – írta. Az író-rendező szerint nem mindig volt könnyű vele, de igaz társként, testvérként szerette.

James Gandolfini, mint Tony Soprano Forrás: Sajtóklub/RTL Klub

Ewan McGregor, Jimmy Kimmel és Steve Carell a Twitteren búcsúztak a színésztől, előbbi szerint nagy tehetség, az egyik legjobb színész távozott. A forgatókönyvíró Steven Zaillian a Maffiózók sikere előtt és után is dolgozott vele, becsületes, szerény embernek tartotta. „Nagydarab volt, de még nagyobb volt a szíve. Rettentő szomorú vagyok barátom elvesztése miatt” – írta.

Lorraine Bracco Tony Soprano terapeutáját alakította a Maffiózókban (a sorozatban Gandolfini gyakran eljárt pszichológushoz, dühkitörései, pánikrohamai miatt), természetesen ő is gyászol. „Egy óriást veszítettünk el. Összetört a szívem” – írta. Michael Chiklis hatalmas veszteségről ír, briliáns színészként és nagyszerű emberként őrzi emlékezetében. Ugyancsak búcsúzott rövid üzenetben Russell Crowe, Robin Williams.