Szabó Zsófi először, Hargitai Bea többször, mint kéne

hargitai bea, hal a tortán
Vágólapra másolva!
A Hal a tortán március 4-től a SuperTV2-n folytatódott, az új részekben A Nagy Duett több szereplője is felbukkant, később profi szakácsok, tévés séfek is beszállnak a versenybe. Szabó Zsófi életében először főzött a műsor kedvéért, Hargitai Bea többször elpróbálta a menüt, Gáspár Laci pedig tényleg felöntött a garatra a forgatáson - a kulisszatitkokról Illés Gabriella, a TV2 kábelcsatornáinak kreatív vezetője mesélt az [origo]-nak.
Vágólapra másolva!

A Hal a tortán új részei is a megszokott szabályok szerint zajlanak: minden héten öt ismert ember versenyez a legjobb vendéglátó címéért, amelyet a vendégek pontszámai alapján ítélnek oda. "Mindig színes csapatokat alakítunk ki, arra törekszünk, hogy minél izgalmasabb társaság ülje körbe az asztalt: például ismerősök, akik régóta nem találkoztak, korábbi riválisok, vagy éppen valamilyen tematika szerint összeválogatott társaság. A kombinációk száma végtelen. Az első héten egy asztalhoz ül Lagzi Lajcsi és Gesztesi Károly, akik a konzervatóriumban eltöltött idő óta, egészen pontosan harminc éve nem találkoztak" - mondta Illés Gabriella (a képen).

TV2

Az idei szezonban több tematikus hétre is sor kerül: "Lesz zenészhetünk Tóth Verával, Fatimával, Kökény Attilával, Gáspár Lacival és L.L. Juniorral, és A Nagy Duett első évadjában egymásra találó Falusi Mariann és Árpa Attila is vendégül fogják látni egymást. Az évad zárásaként lesz egy speciális hét is, ahol híres profik mérkőznek meg: Buday Péter, Kovács Lázár, Kaszás Géza és a két képernyős hölgyünk, akik szakácskönyvükkel is sikereket értek már el, azaz Demcsák Zsuzsa és Gombos Edina."

Lesz olyan rész is, amelyet külföldön forgattak, Hargitai Bea ugyanis prágai otthonában látja vendégül a szereplőtársakat. Ő egyébként rengeteget készült a műsorra: felkért egy szakácsot, és vele együtt többször elkészítette a menüsorát, mielőtt kamerák elé állt. "Sokan vannak azonban, akik nem járnak élen a főzésben: az első héten például a Jóban Rosszban sztárja, Szabó Zsófi életében először főz egyedül a Hal a tortán-ban. A legrosszabbul főzők hete címmel készülünk egyébként egy tematikus héttel is, amikor az eddigi legügyetlenebb szakácsokat mutatjuk be" - tette hozzá Illés.

SuperTV2

Nyilván vannak olyanok is, akik nem vállalják a szereplést, de ennek más oka is lehet, mint az, hogy az illető nem tud főzni. "A műsorban való szereplés alapfeltétele, hogy a szereplők megmutassák az otthonaikat, de vannak, akik ezt nem tudják, nem akarják vállalni. További nehézség, hogy a forgatás öt egymást követő napot vesz igénybe. Késő délutántól zajlik a munka, a napi főzőnek ráadásul már reggeltől készülnie kell a vendégvárásra. Ez sok idő, nem mindenki tudja megoldani időben a rendelkezésre állást, főleg a színészek nem, akik este színházban játszanak. Az egyeztetés velük a legnehezebb" - avatott be a kreatív vezető.

"A Hal a tortán műsort jobbára az eddigi nézettségi sikerei miatt választják a szereplők. Szívesen jönnek hozzánk, általában csak azt szeretnék előre egyeztetni, hogy ki az a másik négy ember, akivel együtt lesznek minden este, egy héten át. Ami pedig a honoráriumokat illeti: itt mindenkinek az idejét kell megfizetni, hiszen amíg nálunk forgat, nem tud máshol pénzt keresni" - tette hozzá.

A házigazda valóban egész nap készül a vendégek fogadására, a többiek számára pedig késő délutántól, a napi riportok elkészítésével indul a nap, majd este a közös busszal elindulnak a vendégváróhoz. "Egy vacsora pont addig tart, mint az életben: a jól sikerültek kicsit tovább, ahol pedig nem alakul ki igazán jó hangulat, azok korábban érnek véget" - fogalmazott Illés, jelezve, hogy az estéknek nincs pontos forgatókönyve.

SuperTV2

Előre nem látott események is bőven adódhatnak, a közelmúltban is volt több ilyen: "Aki járt már konyhában, tudja, hogy mindig adódhat kisebb-nagyobb baleset. Most a stáb még kórházban is járt, szerencsére azonban nem azért, mert valaki ügyetlenkedett. L. L. Junior első gyermeke születésénél voltunk jelen, ami éppen egybeesett a forgatással. Aztán ott volt Gáspár Laci esete, amit fel is kapott a sajtó. Laci egyik este egy kicsit felöntött a garatra, vendéglátóként ugyanis nagyon izgult, és így oldotta a feszültséget - másnap aztán el is késett A Nagy Duett próbájáról."

A Hal a tortán-ból nagyságrendileg ötszáz adás készült eddig, ez a szám március 4-től tovább nő: a műsor tavasszal tizenhárom héten keresztül lesz képernyőn, hétfőtől péntekig főműsoridőben, másnapi ismétléssel.