Sigourney Weaver megkapta első komolyabb tévés szerepét

Vágólapra másolva!
A háromszoros Oscar-jelölt színésznőt több mint harmincéves pályafutása alatt nem láthattuk a képernyőn, most egy egykori first ladyt fog játszani.
Vágólapra másolva!

Sigourney Weaver az egyelőre hatepizódos Political Animals-ben kapta meg a női főszerepet: egy volt amerikai elnök exfeleségét játssza, aki maga is politikai babérokra tör - még az elnökválasztáson is indul, bár nem jár sikerrel. Eközben magánéleti gondjai is akadnak, válása igencsak megviselte, volt férje karrierjét pedig egy vérmes újságíró próbálja tönkretenni. Az egyébként fiktív (tehát nem egy valódi elnöki családról mintázott) történetben fontos szerepet kap Weaver karakterének a fia is, aki szintén a politikai pályán próbálja ki magát, anyja irányítása mellett.

Forrás: AFP/Getty Images/Jamie McCarthy

A szériát a USA Networknek készíti a tapasztalt tévés író és producer, Greg Berlanti (Dawson és a haverok, Everwood, Testvérek), valamint az eddig csak mozifilmekben közreműködött Laurence Mark - előbbi egy korábbi sorozatából, az Eli Stone-ból ismeri Weavert, ahol a színésznő egy epizódra szóló vendégszerepet vállalt. Az Alien-filmek sztárjának gyakorlatilag ez volt eddig az egyetlen értékelhető képernyős munkája: pár tévéfilm és a Futurama egyszeri szinkronszerepe mellett csak a Somerset egyik részében láthattuk, még pályakezdőként.