Adáshibából került a Barátok köztbe

barátok közt
Vágólapra másolva!
Az Illés Pétert alakító Barna Zsombor ősztől megkezdte tanulmányait a Színház-és Filmművészeti Egyetem bábszínész szakán, s mivel az iskola szabályai nem engedélyezik, hogy napi sorozatban szerepeljen, nem forgat tovább a Barátok közt-ben. Karaktere viszont megmarad, a lázadó tinédzsert a továbbiakban Kiss Péter Balázs alakítja majd. A fiatal színész korábbi munkáiról, kezdeti tapasztalatairól és jövőbeli terveiről mesélt az [origo]-nak.
Vágólapra másolva!

A nézők november kilencedikén láthatják először az új Illés Petit, aki eleinte még izgult a forgatások előtt, az elmúlt két hétben azonban összecsiszolódott sorozatbeli családjával és barátaival. Az új fiú az érettségi után két évig a Kaposvári Egyetemen tanult, de egy időre abbahagyta tanulmányait, és most a sorozatot tekinti elsődlegesnek:"Korábban sem állt távol tőlem a színészet, ha jobban belegondolok, már óvodás koromban tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Erős vágy volt bennem mindigis arra vonatkozóan, hogy különböző szerepekbe bújjak. Évekig játszottam és most is játszom a Déryné Színtársulatban, szerepeltem az Adáshiba című szatírában, legutóbb az egyik főszerepet játszottam Janet Tobias Emmy-díjas rendezőnő és producer No Place on Earth című dokumentum kalandfilmjében, amit most fognak bemutatni a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon."

"Nagyon jól érzem magam a Barátok közt stúdiójában, úgy hiszem, ez a legjobb hely, ahol lehetek. Korábban is néztem a sorozatot, ismertem és érdekesnek is találtam Peti karakterét. Igyekszem olyan jó Illés Peti lenni, mint amilyen Zsombor volt." Hozzátette, hogy bármelyik szerepet eljátszotta volna a sorozatban, de Vili bácsinak tán még fiatal.

Nem könnyű olyan karaktert megformálni, akit korábban más színész játszott: a nézők gyakran hasonlítgatják az új szereplőt a régihez, kritikusabbak és nagyobb elvárásaik is vannak. "Nagyon remélem, hogy elfogadnak majd, fel vagyok készülve arra, hogy kapok hideget-meleget. Sokkal egyszerűbb egy karaktert a kezdetektől eljátszani, a saját szájízem szerint formálni, mint átvenni egy kész dolgot és abba belebújni. Minden erőmmel igyekszem megfelelni, tulajdonképpen ennek a szakmának ez az egyik legizgalmasabb része. A színészetben adódnak ilyen feladatok, és én állok elébe, próbálom megoldani. Lassan kezdünk összerázódni, mindenki barátságos és segítőkész velem, abszolút jól érzem magam. Nem feltételeztem, hogy nehezen szokunk össze, de ahogy bánnak velem, az messze túlmegy a legbizakodóbb elvárásaimon. A színészet terén vannak már tapasztalataim, de új környezetbe kerülni, új színészekkel és új helyen játszani nagy kihívást jelent." A szülei és a barátai nagyon várják, hogy végre lássanak a tévében, mert eddig főként színpadi szerepei voltak.

Vili bácsi a kedvence

Szimpatikusak a sorozatbeli barátai, noha kevés jelenetet forgattak együtt és a stúdión kívül nem nagyon találkoztak. "Balázzsal sokat beszélgettem, elmentünk együtt fagyizni . Kittivel egyelőre keveset dolgoztunk együtt, de azt hiszem, hogy komoly kihívás abban a meglehetősen viharos szerelmi kapcsolatba átvenni Zsombor helyét, amelyben ők két éve már egy párt alkottak."

"Ha ki kell választanom egy kedvenc karaktert a sorozatból, akkor az Vili bácsi lenne. Már kisgyerekként őt kedveltem a legjobban. Egy végtelenül kedves nagypapa-típus, és mivel nekem sajnos korán meghalt a nagypapám, a másikat pedig nem nagyon ismertem, hiányzott az életemből egy ilyen személy. Ilyen nagypapát tudnék elképzelni magamnak, mint amilyen Vili bácsi"- mondta.

Példaképe nem manifesztálódik egy személyben, sok magyar és sok külföldi színész van, akiknek elsajátítaná egy-egy tulajdonságát: "Azt gondolom, minden színésznek megvan a maga varázsa, amitől ő az, ami. Én is szeretnék fejlődni, hogy legyenek ilyen sajátosságaim, amik csak rám jellemzőek és pozitív értelemben megkülönböztetőek."