Új Szex és New York, új Született feleségek - 2012 sorozattervei

Natalie Portman
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban javában készítik elő a 2012/2013-as tévés szezont, a csatornák már számos pilotot megrendeltek, amelyekből siker esetén sorozat születhet. Nagy nevek, ismert arcok is bőven vannak a mezőnyben, elsősorban az ő terveikből válogattunk - íme, húsz izgalmasnak ígérkező projekt, köztük a Szex és New York előzménysorozata, az új Született feleségek és egy modern Sherlock Holmes-történet.
Vágólapra másolva!

666 Park Avenue

A Lost-ban Locke-ot játszó Terry O'Quinn és A rejtély írója, David Wilcox új projektje, nem meglepő módon ismét egy misztikus sorozat. A Gabriella Pierce könyveiből készülő széria középpontjában egy régi New York-i apartman áll, ahol számos természetfeletti jelenséget érzékel az épületet üzemeltető pár - amely hamarosan rájön arra is, hogy a ház minden lakója óriási veszélyben van.

And Only Fools and Horses

Itthon Szemesnek áll a világ és Csak a kötözött bolondok címmel is ment a brit Only Fools and Horses, melyben egy ütődött testvérpár csencsel és ügyeskedik annak érdekében, hogy minél előbb meggazdagodjon - a széria kultstátusát jól mutatja, hogy egyik jelenetét a Channel 4 hetedikként listázta a legemlékezetesebb tévés pillanatok között. Most készül az amerikai remake is, John Leguizamóval a főszerepben.

Beauty and the Beast

A Smallville bájos Lana Langja, Kristin Kreuk hosszabb időre visszatérhet a képernyőre, miután a Superman ifjúkorát bemutató széria végeztével a Chuck-ban és a Ben Hur című minisorozatban is láthattuk kisebb szerepekben. A Beauty and the Beast egy szerelmi történet, amely a nyolcvanas évek azonos című sorozatához kötődik - abban az eredeti Terminátor Sarah Connorja, Linda Hamilton játszotta a főszerepet.

Carrie Diaries

A Szex és New York előzménysorozata, amely Carrie Bradshaw középiskolás éveit mutatná be, A pletykafészek és a Narancsvidék producerpárosa, Josh Schwartz és Stephanie Savage közreműködésével. A főszereplőt nemrég találták meg AnnaSophia Robb személyében, akit fiatal kora ellenére számos produkcióban (Híd Terabithia földjére, Hipervándor, Charlie és a csokigyár) láthatott már a közönség.

Devious Maids

A mexikói eredetivel bíró széria az új Született feleségek lehet, miután az azt megalkotó Marc Cherry készíti, és a történet középpontjában ismét négy nő áll. Az alaphelyzet azonban kicsit más, a főszereplők ugyanis nem kertvárosi szépségek, hanem keményen dolgozó házvezetőnők, akik Beverly Hills leggazdagabb családjainál állnak alkalmazásban - miközben végig a saját álmukat kergetik.

Forrás: AFP/Getty Images/Mike Coppola

AnnaSophia Robb lesz az új Carrie Bradshaw

Downwardly Mobile

Jó tizenöt évvel a Roseanne című vígjátéksorozat után újra összeáll annak komikuspárja, Roseanne Barr és John Goodman. A friss komédia egy lakókocsiparkban játszódik, ahol Barr karaktere amolyan megmondó ember, több szereplő sorsát megpróbálja befolyásolni. Executive producerként és íróként maga Barr is kiveszi a részét a projektből, Eric Gilliland (A pasifaló, Mr. Sunshine) munkáját segítve ezzel.

Elementary

Sherlock Holmes történeteinek modern adaptációja, a főszerepben Jonny Lee Millerrel, akit a Trainspotting Beteg Srácaként ismerhettünk meg, de mostanában inkább sorozatokban látható, az Eli Stone címszerepe után a Dexter-ben is komolyabb szerepet kapott. Merész húzás az alkotóktól, hogy a nyomozó segédjét, dr. Watsont ezúttal egy nő, Lucy Liu játssza.

Friday Night Dinner

Az író-producer Greg Daniels és a rendező-producer Ken Kwapis közös munkája, akik már az Office-on is dolgoztak együtt - előbbi a Városfejlesztési osztály-ba is írt epizódokat, utóbbi a Már megint Malcolm stábjában is benne volt. Új, angol eredetin alapuló vállalkozásuk egy szédült családot mutat be, melynek tagjai - köztük a flúgos nyomozót, Monkot játszó Tony Shalhoub - minden pénteken együtt vacsoráznak.

Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin

Tony Shalhoub ismét különös figurát alakít

Gilded Lillys

A Grace klinika - valamint a Doktor Addison és a Dzsungeldokik - alkotója, Shonda Rhimes új projektje, amely kivételesen nem kórházi környezetben játszódik. Egy sok intrikával és veszekedéssel megtűzdelt, klasszikus családregényre lehet számítani, amely az 1890-es években, New York első luxusszállodájában kap helyet. A szereplők között találjuk a Tudorok-ban megismert Sarah Bolgert is.

Joey Dakota

Érdekes kísérlet egy időutazó dokumentumfilmesről, aki egy rocksztárról szóló alkotása miatt tér vissza a kilencvenes évekbe, közben pedig beleszeret filmje alanyába. Az eredeti, izraeli sorozat címe Danny Hollywood - ezt szeretné átültetni amerikai közegbe az NCIS főszereplője, Mark Harmon, aki producerként vesz részt a munkálatokban. Sok zenei betétre is lehet számítani.

Living Loaded

A Dan Dunn könyvéből készülő sorozat egy állandóan partizó bloggerről szólna, aki kénytelen változtatni életmódján, miután egy rádióműsor házigazdája lesz. A kevéssé érdekfeszítő történetet többek között Donald Sutherland dobja fel, akit A katedrális óta nem láthattunk komolyabb tévés szerepben. A pilotot íróként és producerként Rob Rosell jegyzi, akinek a Felhőtlen Philadelphiá-t is köszönhetjük.

Forrás: AFP/Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Donald Sutherland is visszatér a képernyőre

Partners

A Will és Grace alkotói, David Kohan és Max Mutchnick újabb próbálkozása, amely ismét egy furcsa barátságot mutat be. Charlie és Louis - mindketten építészek - kapcsolata már-már egy nem mindennapi házasságra hasonlít, miután egymással több időt töltöttek el, mint bármelyik barátnőjükkel. Egy nap azonban Charlie úgy dönt, hogy megkéri barátnője kezét, ami nem várt hatással lesz legjobb barátjára is.

Revolution

Nem lankad a Lost-ot, A rejtély-t, legújabban pedig az Alcatraz-t jegyző J. J. Abrams munkakedve, hisz - szokásához híven - idén is több projekttel jelentkezik. Ezekből az egyik a Revolution, melynek kedvéért az Odaát író-producerével, Eric Kripkével társult. A történet középpontjában egy maroknyi csapat áll, amely a túlélésért küzd egy olyan világban, amelyben minden energiaforrás elapadt.

Save Me

A reménybeli sorozat egy olyan nőről szól, aki egy komoly baleset után azt kezdi hinni magáról, hogy bármikor képes kapcsolatba lépni és kommunikálni istennel. A központi karaktert A férfi fán terem főszerepében is látott Anne Heche játssza, és közreműködik többek között a Kaliforgia rendező-producere, Scot Winant, aki a True Blood - Inni és élni hagyni-hoz is készített epizódokat.

Forrás: AFP/Getty Images/Michael Buckner

Natalie Portman első tévésorozatán dolgozik

Scruples

Natalie Portman - első komolyabb tévés munkájaként - Judith Krantz regényéből, a magyarul A Tutti butik címmel megjelent Scruples-ből készítene sorozatot. A könyv egy valaha túlsúlyos és szegény nőről szól, aki milliomos divatkirálynővé válik, Beverly Hills-i butikjában a legmenőbb hírességek vásárolnak. A regény az Egyesült Államokban jóval ismertebb, mint itthon, már 1980-ban is készítettek belőle egy minisorozatot.

Shelter

J. J. Abrams másik idei próbálkozása, amelynek látszólag semmi köze a mester korábbi, misztikus munkáihoz. A Shelter egy New England-i nyaralóhelyen játszódik, és semmi másról nem szól, mint a régi és új alkalmazottak tapasztalatcseréjéről, baráti és szerelmi kapcsolatairól - amibe természetesen a szállóvendégek is beleszólnak. Abrams állandó társa, Bryan Burk is benne van.

Super Fun Night

A Friday Night Dinner-höz hasonlóan a Super Fun Night középpontjában is a péntek esték állnak, amelyeket három szerencsétlen barátnő próbál minél bulisabbá és vadabbá tenni - természetesen kevés sikerrel. Az executive producerek között szerepel a késői esti talkshow-k egyik markáns arca, Conan O'Brien is, a barátnők egyikét pedig a Koszorúslányok-ban is látott Rebel Wilson alakítja.

Forrás: AFP/Getty Images/Andrew H. Walker

Mira Sorvino rendőrnek áll

The New Normal

Úgy tűnik, a Kés/Alatt alkotója, Ryan Murphy végleg eltávolodott az általa egykor képviselt bizarrságtól, hisz a Glee - Sztárok leszünk után egy újabb családbarát alkotással lepi meg a nézőket. A TV Line által "szívmelengető komédiának" titulált The New Normal egy meleg párról szól, akik éppen családot készülnek alakítani - amihez önjelölt segítőjük is akad egy nőismerősük személyében.

Trooper

Egy karaktervezérelt dráma egy szociálisan érzékeny anyukáról, aki rendőrként New York állam szolgálatába áll. Önmagában ebben még nem lenne semmi különös vagy eredeti, a nevek miatt azonban érdekesnek ígérkezik: a projekt mögött a Helyszínelők és testvérsorozatai producere, Jerry Bruckheimer áll, a főszerepet pedig Mira Sorvino (Romy és Michelle, Mimic - A júdás faj) fogja játszani.

Egyelőre cím nélküli pilot Kevin Williamsontól

Izgalmasnak ígérkező akciódráma egy démoni sorozatgyilkosról, aki a modern technológiát felhasználva építgeti saját mítoszát - és az őt üldöző FBI-ügynökről, aki nehezen tud szabadulni a gyilkos hatása alól. A pszichopatát a Róma Marcus Antoniusaként ismert James Purefoy, a nyomozót pedig Kevin Bacon játssza; az ötletgazda a Vámpírnaplók író-producere, Kevin Williamson.