Top 10: sorozathősök sokkoló halála

Vágólapra másolva!
A Trónok harca kilencedik részében az egyik főszereplő, Eddard Stark meghalt, ami igencsak felbőszítette az amerikai rajongókat, az interneten számos kommentet olvashatunk, amelyekben a nézők felháborodásukat fejezik ki. Természetesen nem ő az első sorozatkarakter, akinek váratlan halála megrendíti a közönséget - íme tíz meglepő vagy sokkoló haláleset a tévéből.
Vágólapra másolva!

Eddard Stark, Trónok harca

A Sean Bean által alakított Eddard Starkot az első évad utolsó előtti epizódjában lefejezték, ám a nézők valószínűleg a pallos lesújtásáig várták, hogy történjen valami, amitől a férfi megmenekül - persze, akik a sorozat alapjául szolgáló könyvet is olvasták, pontosan tudták, hogy nem fog megmenekülni. A nézők így is felháborodtak, a közösségi oldalakon többen tudatták a szériát adó HBO-val, hogy Eddard halála után nem fogják nézni a Trónok harcá-t. Egy, a nagyjelenet utáni nézői reakciót bemutató videót több mint hatszázan kommenteltek, és a szövegek jó részében megtalálható a "fuck" szó.

----------------------------

Bobby Ewing, Dallas

Legendás eset Bobby Ewingé, akit a Dallas hetedik évadjának végén elütött egy autó, és bele is halt sérüléseibe. A sorozat ezzel azonban a legnépszerűbb szereplőjét vesztette el, aminek következtében a nézettség jócskán csökkent a következő szezonra, a csatornához pedig számos levél is érkezett, amely Bobby visszatérését követelte. A Jockeyt játszó Larry Hagman végül rábeszélte Patrick Duffyt, hogy vállaljon újra munkát a Dallas-ban - ő akart távozni, ezért írták ki a karakterét -, a forgatókönyvírók pedig az egész nyolcadik évadot Pamela álmaként állították be: amikor felébredt, halottnak hitt férje ott zuhanyozott a fürdőszobában.

----------------------------

Dan Conner, Roseanne

Az annak idején nálunk is futott, Roseanne című vígjátéksorozatban pontosan az ellenkezője történt annak, mint amit a Dallas-ban láthattunk: a címszereplő férje, Dan élt és virult, majd az utolsó epizódban kiderült, hogy már rég meghalt szívrohamban, a nézők csak annak a könyvnek a történetét láthatták, amelyet Roseanne írt az életéről. A hölgy jó néhány dolgot megváltoztatott, így a fináléban nemcsak férje tényleges halála szolgált meglepetésként: kiderül például az is, hogy a család igazából soha nem nyerte meg a lottónyereményt - aminek hatásáról pedig az egész kilencedik évad szólt.

----------------------------

Lucy Knight, Vészhelyzet

A kedves medika, Lucy Knight értelmetlen és erőszakos halála sokakat megrendíthetett a Vészhelyzet hatodik évadjában: Valentin-napon végzett vele egy skizofrén beteg, aki a tortavágáshoz használt késsel szúrta meg többször a rezidenst - majd Carter doktort is, aki azonban túlélte a támadást. A Vészhelyzet-ben a tizenöt évad alatt több haláleset is sokkolhatta a rajongókat, bár egyikre-másikra - például dr. Greene agytumor okozta halálára - előre lehetett számítani.

----------------------------

Caitlin Todd, NCIS

Az NCIS kezdeti négyesének egyikével, a Kate-nek hívott Caitlin Todd-dal a második évad végén végzett egy mesterlövész, Ari Haswari. Az ügynöknő egy Gibbsnek szánt golyót fogott fel, amit túl is élt, mivel golyóálló mellényt viselt. Amikor a lövés után felállt, még viccelődött egy sort a főnökével - a nézők pedig fellélegezhettek -, közvetlenül ez után viszont a fejébe kapott egy golyót, amit már nem élt túl. Halála után érdemrenddel jutalmazták, amiért megelőzött egy terrortámadást.

----------------------------

Warrick Brown, Helyszínelők

Hasonlóképp veszélyes munkája közben hunyt el a helyszínelő csapat audiovizuális elemzője, Warrick Brown. Még a nyolcadik évad végén keveredett komolyabb konfliktusba egy bűnözővel, aki aztán rálőtt - a nézők azonban csak a kilencedik szezon első epizódjából értesülhettek róla, hogy Warrick meg is halt. Halála aztán újabb megoldandó esetet szolgáltatott az életben maradt kollégáknak, egykori főnöke, Gil Grissom a labor összes dolgozóját ráállította az ügyre.

----------------------------

Michael Scofield, A szökés

Amerikai sorozatok esetében kevéssé szokványos húzással éltek A szökés készítői, miután a negyedik évad végi fináléra éppen a pozitív hőst, Michael Scofieldet nyírták ki. Igaz, karakteréhez és a történet logikájához passzolt ez a haláleset, hisz ahogyan a srác az elején börtönbe vonult a bátyja miatt, úgy a végén is feláldozta magát, csak épp már a szerelméért, Saráért. Valószínűleg amúgy sem volt már sok ideje hátra, nem sokkal előtte tudta meg, hogy agytumorja van.

Forrás: Fox

----------------------------

Teri Bauer, 24

A főszereplő, Jack Bauer felesége, Teri már az első évad végén meghalt - korábban már elrabolták és megerőszakolták. Végül úgy tűnt, biztos helyre került, a CTU bázisára szállították, ott azonban konfliktusba keveredett Ninával, akiről aztán kiderült, hogy áruló, és foglyul is ejtette Terit. A nézők nem láthatták, mi történt a nővel, annak hasba lőtt holttestével Jackkel együtt szembesültek, aki össze is roppant a látottaktól.

----------------------------

Magdi anyus, Barátok közt

A Barátok közt rajongói 2009-ben nézhettek nagyot, amikor a Mátyás király tér házmesternéje, Magdi anyus lezuhant a lépcsőn, majd belehalt sérüléseibe - talán Tóni halála óta nem történt ekkora tragédia a napi sorozat világában. Más kérdés, hogy a karakter szellem formájában azóta többször is visszatért szeretteihez. Magdi néni eltüntetésének eredeti oka egyébként az volt, hogy az őt alakító Fodor Zsóka - közel a hetvenhez - szeretett volna új életet kezdeni.

----------------------------

Dr. Pongrácz Réka, Jóban Rosszban

A Csillagvirág klinika társtulajdonosát, dr. Pongrácz Rékát egy bottal verte agyon az egykori recepciós, Hajdú Ibolya, akinek lelkén már korábban is több ember - Nemes Lenke és Kalló Nikolett - halála száradt. A Jóban Rosszban készítői amúgy sem fukarkodtak soha a halálesetekkel, 2009-ben például egy terrortámadás útján váltak meg több szereplőtől, de a tömeges leépítés után is akadt pár karakter, akinek távoznia kellett.