Meglepetés a Megasztárban: Tolvai Renáta nyert

Vágólapra másolva!
Az ötödik Megasztár fináléjában, december 17-én Kökény Attila és Tolvai Renáta mérkőztek meg a győzelemért, miközben a show-ban fellépett Mester Tamás együttesével, a döntősök duettet énekeltek Caramellel és Tóth Verával, Rúzsa Magdi a kiesett megasztáros fiúkkal, Király Vikor pedig a lányokkal együtt volt színpadon, azaz rekordot döntött az egy négyzetméterre eső Megasztár-győztesek aránya az észak-pesti stúdióban. A műsor előtt kibékült Mester Tamás és Friderikusz, utóbbi beszólt az RTL Klub rivális műsorának, Renáta pedig bevallotta, hogy szerelmes Kállay-Saunders Andrásba - majd megnyerte a sorozatot.
Vágólapra másolva!

A Megasztár ötödik szériája 2010-ben - rendhagyó módon - tavasszal kezdődött, nézettségi sikert hozó casting-adásokkal, Bikicsunáj-jal, mindenféle vicces és kínos próbálkozással. Az [origo] információi szerint tavasszal, egy televíziós vásáron, Cannes-ban volt vezetői szintű, sikertelen egyeztetés a Tv2 és az RTL Klub közt, hogy ősszel kerülje el egymást a két méregdrága, nagyszabású, zenés valóságshow, hogy mindkettő maximális nézettséget érhessen el, de egyik tévé sem akart kitérni a másik elől, nem akarta veszni hagyni a szombat estét.

2010 őszén végül néhány adás után kiderült, hogy a frissebb, Angliából importált X-Faktor több érdeklődőt vonz, így a Megasztár-nak napot kellett váltania, mert félő volt, hogy egymillió alá csökken a nézettsége. A Tv2 tehetségkutatója végül péntekre költözött, ami megkésve is bölcs döntés volt, mert utána minden adásával lazán nyert, Barátok közt szappanoperát is verve: a finálé előtti, jó háromórás adás például kétmillió tévézőt érdekelt. A végére kiesett a legvitatottabb, megosztó személyiségnek számító megasztáros előadó, Szíj Melinda, aki korábban minden héten rengeteg vokssal jutott tovább, de ennek láthatóan nem tudott örülni. A depressziós arc, az egykedvű hozzáállás és a bulvárlapok negatív kampánya végül a zsűri elé sodorta a győri asszonyt, és ott már nem volt kegyelem - a csatornának pedig az volt az érdeke, hogy hónapokon át erősen terhelhető, kamerát és felhajtást szerető fiatalok kerüljenek a fináléba.

A döntő a csapatban előadott Let Me Entertain You-val kezdődött, Robbie Williams dala után egy Christina Aguilera-nóta következett, Tolvai Renáta interpretálásában. A zsűri rögvest elolvadt, Friderikusz szerint az előadás a tökéletesség határát súrolta, Eszenyi szerint egyszerűen fantasztikus volt, Presser pedig el volt kápráztatva - így saját, korábbi döntésüket igazolták, hiszen a romániai magyar lány a vigaszágon jutott be a tizenháromba, ugyanis az elején már a nézők egyszer kiejtették. Kökény Attilát korábban már Zámbó Jimmyhez hasonlította párszor a zsűri, így tőle énekelte elsőre a Még nem veszíthetek-et, az ítészek pedig továbbra is audiális orgazmusokról számoltak be, Mester Tamás szerint Jimmy, ha élne, átadná a koronát az utódjának, a Vígszínház igazgatónője pedig megakirályt emlegetett, és óriási előadásnak tapsolt.

A hosszan hömpölygő műsorban - amelyben hol 49-51, hol 51-49 volt a szavazási arány - felléptek a tavaszi casting-adások kinek kínos, kinek hallatlanul humoros, de hangi adottságok tekintetében mindenképp reménytelen előadói, mint Sugera Bugera, Mr. Bikicsunáj és társaik: Roy és Ádám Trambulin című dalát próbálták elénekelni, csekély sikerrel. A tévézők megtudhatták, hogy az adás előtt kibékült Mester Tamás és Friderikusz Sándor, Tolvai Reni elárulta, hogy szerelmes a szemérmesen piruló Kállay-Saunders Andrásba, és le tudná élni vele az életét, de hogy ne billenjen fel az érzelmi libikóka, mutatták Kökény drukkoló feleségét, gyerekeit is. Friderikuszról a Tv2 programigazgatója korábban elmondta az [origo]-nak, hogy a csatornánál nem szeretik, ha a konkurenciát emlegeti, de a volt showman ezúttal is beszólt az RTL-nek (amellyel sokáig perben volt), Tolvai Renátától kérdezte meg, mit csinál szombat este, utalván az női előadó nélkül maradt X-Faktor-ra. "Kölcsönadjuk, hogy színvonalasabb legyen a dolog" - javasolta.

Forrás: tv2

Az egyik legjobb hangulatú előadást Rúzsa Magdi és a már kiesett fiúk hozták, az AC/DC You Shook Me All Night Long című dalával, ami sok lassú után különösen jól jött, utána pedig Mester Tamás és együttese dinamikus fellépését nézhették a tévézők és a jelenlévők (felvételről). Tolvai Renáta Caramellel, Kökény Attila Tóth Verával adott elő duettet, általános elégedettség közepette, magyar mixben pedig fellépett Torres Dani, Bella Levente, Gál Csaba Boogie, Bartók Eszter, Galambos Dorina, Kontor Tamás, Szabó Eszter, Hien, Nkuya Sonia, Szecsődi Karcsi, többek közt, azaz megjelent a színpadon számos előadó a korábbi szériákból.

Este tizenegy óra előtt a sziluettek alá nevet is írtak, előbb a szőke énekesnő vezetett két százalékponttal, tíz percre rá már a bárénekes zongoristánál volt az előny. Az utolsó reklámszünet után Kökény Attila 52 százalékon állt, ezt az erdélyi lány hamar egalizálta. A párbaj után Mester Tamás döntetlent javasolt, mint egy sakkozó, miközben megállapította, hogy izgulnak az énekesek. Friderikusz olasz dívának titulálta a lányt, dicsérte a fiút, majd Gigasztár-szuperdöntőt vizionált, a korábbi előadókkal, Presser szerint korábban soha nem volt ennyire szoros a verseny, ő is egyformán jónak érezte a két döntőst, Eszenyi Enikő pedig erőt és kitartást kívánt. A szavazást 23.40 után zárták le: a Megasztár 5 győztese Tolvai Renáta lett.

Kökény Attila nyilatkozott korábban az [origo]-nak, az interjút itt olvashatja. Tolvai Renáta is válaszolt kérdéseinkre, a cikket itt találja.