Buffy, X-Akták, Alkonyzóna - a legjobb természetfeletti-sorozatok

Vágólapra másolva!
A TV Squad összeállította az utóbbi idők legjobb természetfeletti témájú sorozatok listáját - régiek és újak egyaránt befutók lettek.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időkben elszaporodtak a természetfelettit feldolgozó sorozatok - elég a The Walking Dead-re vagy a True Blood-ra gondolni. A tévécsatornák már korábban is próbálkoztak az ilyen témájú szériákkal, amelyek közül nem egy azóta klasszikussá vált. Az újabb szériák közül is egyre több ér el sikereket: ennek apropóján a TV Squad nevű oldal összeállította a saját kis listáját az elmúlt évtizedek fantasztikus tévésorozatairól - amelyek közül több a magyar tévéhez is eljutott.

Forrás: --

A felsorolás szerint a legjobb sorozat a Buffy, a vámpírvadász lett, megelőzve ezzel a hazánkban a kilencvenes években nagy sikerrel vetített X-akták-at. Felkerült a listára a The Twilight Zone - Alkonyzóna is, mely az USA-ban nagyon népszerű volt, nálunk azonban a késő esti adás miatt nem futott be olyan karriert. Az első tízben olyan sorozatok végeztek, mint az Odaát, a Xena, a True Blood és a Vámpírnaplók, míg a Szellemekkel suttogó és A rejtély vagy a Jeannie, a háziszellem - hátrébb végeztek.