Diane Keaton tévésorozatot kap

Vágólapra másolva!
Diane Keaton egy komédiasorozattal tér vissza a képernyőre - több mint harminc év után.
Vágólapra másolva!

A számos Woody Allen-filmben látott színésznő (aki az Annie Hall-ban nyújtott alakításáért az Oscar-díjat is megkapta) utoljára 1977-ben szerepelt sorozatban, a Keresztapa tévéváltozatában - igaz, az sem volt éppen eredeti alkotás, hisz csupán az első két film történéseit tette időrendbe, némi utánforgatott anyaggal.

Azelőtt pedig csak pár széria egy-egy epizódjában láthattuk a színésznőt, mondhatjuk tehát, hogy Keaton csak most, 63 évesen jutott el egy komolyabb sorozatszerepig - tévéfilmekben már feltűnt korábban is. Az HBO egyelőre cím nélküli komédiájában egy feminista ikont fog játszani, aki egy kifejezetten nőknek szóló szexmagazin elindításával próbálja újjáéleszteni a mozgalmat.

A sorozat ötlete Marti Noxon fejéből pattant ki, aki (Joss Whedon után) a Buffy, a vámpírok réme fő írója volt, de olyan produkciókba is besegít, mint a Grace klinika vagy a Mad Men - Reklámőrültek. A feminizmus témája körülbelül tizenkét éves kora óta foglalkoztatja, amikor is édesanyja hirtelen feminista és leszbikus lett - őt magát viszont jobban érdekelték a fiúk.

A készülő produkciónál Keaton - mint lehetséges főszereplő - elsőként jutott eszébe, hisz a színésznő több feminista ikont megjelenített már (a Vörösök-ben Louise Bryantet játszotta, de a repülés női úttörőjének, Amelia Earhartnak a szerepében is láthattuk), és újabb filmjeiben (mondjuk a Minden végzet nehéz-ben) is szívesen alakít olyan nőket, akik szexualitásukat bontakoztatják ki.