Rekordokkal búcsúzott Monk, a flúgos nyomozó

Vágólapra másolva!
A kábeladókon futó, drámai sorozatok közül egyik sem ért még el olyan magas nézettséget, mint a Monk, a flúgos nyomozó befejező része. 
Vágólapra másolva!

December 4-én, a nyolcadik évad utolsó részével búcsúzott a Monk, a flúgos nyomozó: a finálét 9,4 millióan követték, ebből 3,2 millió a kereskedelmi célcsoportba, vagyis a 18 és 49 év közöttiekhez tartozik.

A nézettséggel a Monk több rekordot is megdöntött: egyrészt a sorozaton belül sem volt még ilyen magas nézőszám, másrészt az USA Network egyik saját szériájára sem voltak még ennyien kíváncsiak. De ami a legfontosabb, soha nem néztek még ennyien olyan drámai sorozatot, amely kábeltelevízión fut - a korábbi rekorder A főnök volt, 9,2 millió nézővel.

A flúgos nyomozó, a szép nézettséggel az USA Network új sorozatát, a White Collar-t is felfuttatta: a műsorrendben a Monk után következő krimit 5,55 millióan figyelték - utoljára a Psych - Dilis detektívek 2006-os premierjének volt ekkora nézettsége a csatorna péntek tízórás idősávjában.

Monk a befejező részben egyébként élete legfontosabb ügyét oldotta meg, vagyis végre fényt derített arra, hogy ki ölte meg imádott feleségét, Trudyt.