Kinyílt a harmadik Csillagkapu is: van új a nap alatt

Vágólapra másolva!
Idén több olyan produkciót láthattunk a tévében, amelyet már ismerhettünk korábbról: feltámasztották a Melrose Place-t és a V című klasszikus sci-fi sorozatot, az NCIS pedig egy új csapattal is megkezdte a nyomozást. Remake-ek és spinoffok az idei termésből.
Vágólapra másolva!

Korábbi években is készültek remake-ek a televízióra, elég csak a 2008-as Knight Rider-re vagy a 90210-re gondolni. 2009-ben mégis úgy tűnt, hogy a szokásosnál többször nyúltak vissza a kreatívok az egyszer már sikeres formulához, csak azért, hogy remake vagy testvérsorozat, azaz spinoff készüljön belőle. A már létező, erős márkára való építés nagyobb kezdeti érdeklődést, magabiztosabb rajtot eredményez, érezhető a készítők biztonságra való törekvése. Ez a trend pedig aligha szakad meg jövőre, mert már most hallani arról a szándékról, hogy a Dallas és a Charlie angyalai is kapjon egy folytatást. De egyelőre maradjunk 2009-ben, lássuk, milyen régi elemekhez nyúltak az újat létrehozó producerek

Melrose Place

A Beverly Hills 90210 után annak egykori spin-offjából, a Melrose Place-ből is készült egy frissebb változat. A koncepció ugyanaz maradt, mint az eredeti sorozatnál (bemutatni, hogyan élnek egy trendi apartmanház fiatal lakói), de a megvalósítást, történetszövést tekintve a mai kor igényei szerint járnak el az alkotók. Az új verzió legismertebb arca Ashlee Simpson Wentz lett, aki még kislányként szerepelt a Hetedik mennyország-ban, de aztán inkább énekesnői karrierbe kezdett. Az ősszériából is láthatunk azonban néhány karaktert, például Sydney Andrewst (Laura Leighton), Michael Mancinit (Thomas Calabro) és - hosszas egyezkedés után - a fő intrikust, Amanda Woodwardot (Heather Locklear). Bővebben itt olvashat róla.

Forrás: [origo]

* * *

V

Az azonos című sci-fi klasszikus újragondolása, az év egyik legjobban várt sorozata. A történet szerint a Földre idegenek érkeznek, állítólag békével, minek bizonyítására számos előnyt, például ingyenes orvosi ellátást kínálnak az emberiségnek - a háttérben azonban más szándékok állnak, amiket egy ügynök próbál felderíteni. A csendes ufóinváziót egyesek (például a Boston Globe újságírója, Matthew Gilbert) az Obama-adminisztráció kritikájaként értelmezik, hisz kritikusai szerint az Egyesült Államok elnöke kezdetben igen szimpatikusan lépett fel, de egyre inkább mutatja ki a foga fehérjét. Itt olvashat bővebben az eredeti sorozatról.

Forrás: [origo]

* * *

10 dolog, amit utálok benned

2009-ben nemcsak klasszikus sorozatoknak készült új verziója, de több mozifilm is átkerült a kisképernyőre: az Eastwicki boszorkányok mellett sorozat született a 10 dolog, amit utálok benned című romantikus vígjáték nyomán is - ami már amúgy is feldolgozás volt, hisz alapjául Shakespeare műve, A makrancos hölgy szolgált. Más kérdés, hogy a tévés széria nem annyira a szerelmi szálra, mint inkább a Stratford nővérek, Kate és Bianca középiskolába kerülésére, beilleszkedési nehézségeire koncentrál.

Forrás: [origo]

* * *

NCIS: Los Angeles

Az NCIS hatodik évadjában új szereplők bukkantak fel, hogy aztán saját széria induljon velük. A Los Angeles-i csapatban Chris O'Donnell (a Batman-filmek Robinja) és a rapperként ismert LL Cool J a húzónevek: előbbi egy igazi átváltozóművészt alakít, aki folyton cserélgeti a személyiségeit, utóbbi pedig a csoport egyetlen házas emberét formálja meg, aki Irakot és Afganisztánt is megjárta. Az ő munkájukat segíti egy kemény nő, egy csodagyerek, egy éles eszű pszichológus és egy lehallgató-specialista. A sorozatról februárban írtunk először.

Forrás: CBS

* * *

Stargate: Universe

A Csillagkapu és a Csillagkapu: Atlantisz után a harmadik sorozat a témában. Az előzőeknél sötétebb világot ábrázol, és fiatalabb korosztályt céloz meg, középpontjában pedig egy katonákból, tudósokból és civilekből összeverődött csoport áll, amely egy idegen bolygón ragad. A csapat vezetőjét, dr. David Rusht Robert Carlyle játssza (a képen), ő a produkció húzóneve: a színész a Trainspotting-gal vált ismertté, majd az Alul semmi-ben szórakoztatta a női nézőket. Korábban itt írtunk róla.

Forrás: SyFy

* * *

The Cleveland Show

Az animációs sorozat az Egyesült Államokban igen népszerű Family Guy kistestvére, az abban mellékszerepet játszó Clevelandet állítja a középpontba. A nyugis fekete fickót a történet elején otthagyja a felesége, mire hősünk útra kel Kalifornia felé - közben viszont összetalálkozik régi szerelmével, és a többit már lehet sejteni. A sorozat alkotója, Seth McFarlane ezzel a szériával végleg bevette magát a Foxhoz, ahol a Family Guy-t és az Amerikai fater-t is készíti.

Forrás: Fox