Elfordul a rajzfilmektől a Cartoon Network

Vágólapra másolva!
A rajzfilmcsatornaként ismert (és nevével is ezt jelző) Cartoon Network egyre több élőszereplős filmet, sorozatot készít.
Vágólapra másolva!

A Cartoon Network legújabban azzal állt elő, hogy Arthur király, illetve Merlin legendáját szeretné megfilmesíteni, ráadásul élő szereplőkkel - ami azért is furcsa, mert az NBC nyáron küldi adásba a Merlin című sorozatot, amely ellenében talán okosabb lenne egy rajzfilmverziót elindítani.

Igaz, hogy amíg az NBC és a BBC közös produkciója eredeti formájában meséli el a történetet, addig a Cartoon Network inkább a jelenbe helyezné a sztorit, teljesen új környezetbe emelve a karaktereket. A projektet Travis Wright jegyzi, akit a 2008-as Sasszem forgatókönyvírójaként ismerhetünk.

A készülő film is jelzi a Cartoon Network új csapásirányát: a csatorna márciusban ismertette a 2009/2010-es évadra vonatkozó programját, ahol a 19 új filmből és sorozatból álló csomagnak csak körülbelül a fele rajzfilm. Élő szereplőkkel érkezik például egy újabb Scooby Doo-film, amely a kezdeteket meséli el (Scooby Doo! The Mystery Begins), és a Ben 10 című rajzfilmes sikert is színészekkel lovagolják meg a jövőben.

Cartoon Network

Élőben jön a Ben 10

Lesz persze jó pár új rajzfilmsorozat is: érdekesnek ígérkezik például a szürreális Adventure Time with Finn and Jake, melyet a SpongyaBob Kockanadrág és a Rocko producerei készítenek, valamint Genndy Tartakovsky (Dexter laboratóriuma) sci-fi sorozata, az űrlényeket és óriásrobotokat felvonultató Sym-Bionic Titan.