Elküldenék Rubint Rékát

Vágólapra másolva!
A Celeb vagyok, ments ki innen! arra épít, hogy a tévéző szívesen nézi a számára ellenszenves médiaszereplő szenvedését, ugyanakkor pénzt áldoz, sms-t küld, ha meg kell menteni a számára rokonszenves tévés szereplőt. Hogy kinek a szenvedését nézné a hazai tévéző?
Vágólapra másolva!

Az ősszel startoló reality, az RTL által magyarított I'm celebrity, get me out of here! egyfajta keveréke lesz a Survivor-nek és a Rettegés foká-nak, már amennyiben egy többé-kevésbé elhagyatott területen, mocsár mellett, dzsungel tisztásán kell élnie pár kiválasztottnak, miközben ügyességi, fizikai erőt, bátorságot vagy jó gyomrot igénylő feladatokat hajtanak végre.

A magyar tévéző tavasszal a programigazgatók tudtára adta, hogy sokkal izgalmasabbnak tartja, ha B vagy C kategóriás celebek főzőcskéznek, mintha öt vadidegen ismeretlen teszi azt: a Vacsoracsata elsőre simán verte délután a Hal a tortán-t, de előbbibe civileket tettek, így a TV2 tréfásnak szánt gasztroműsora került nyeregbe, mivel oda legalább valamennyire ismert embereket igazolt a stáb. A tévés fogyasztók nagy része pedig olyan, hogy szívesen nézi, amint ismert ember kerül kínos helyzetbe (Kész átverés, illetve a Nem a te napod egy-két jobb adása), vidáman követi a műsort, ha a celeb kiszakad a kényelmes, puha, napi létből és olyan helyzetbe kerül, amit nem tud megoldani vagy legfeljebb kínkeserves szenvedés árán. Ha pedig egy miniszoknyás, műkörmös, szolibarna cicababa kerül szúnyogokkal, kígyókkal teli vadonba, és ott kell léteznie pink mobil, csillogó kocsi és légkondicionált pláza nélkül, az különösen érdekes tud lenni - legalábbis erre alapoznak a tévénél.

16 088 olvasónk szavazott arról, kinek a szenvedését nézné szívesen. Nem meglepő, hogy a népszerűségi listákon rendre hátul kullogó Győzike egymaga 28,5 százalékot kapart össze, ezzel pedig gond nélkül nyert. Hajdú Pétert olvasónk 12,2 százaléka nézné, amint gyűrötten, koszosan halat próbál fogni, éles szélű kagylók és kövér medúzák közt, de hasonlóképp szerepelt Rubint Réka is - a voksolók 9,5 százaléka nézné egy dzsungeltáborban, amint sminkkészlet és sampon nélkül éldegél, és számolja a kalóriákat. Férje ura 8,2 százalékot kapott, ahogy a jómódhoz és elegáns, drága életformához szokott Bódi Sylvi szenvedését is szívesen nézné az internetezők 8,8 százaléka. Az egykori VV-szereplőket, Leót és Ágicát is megnézné a publikum egy újabb valóságshow-ban, de nem egy flancos villában, hanem sátorban, koszban. Pataky Attila, Lilu, Hajas Lászó vagy Edvin Marton lényegesen biztatóbban szerepeltek, az ő nyöszörgésüket csak olvasóink 2-5 százaléka hallgatná kéjes örömmel.