Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Falon át csajozhatnak

Vágólapra másolva!
2009-ben képernyőre kerülhet a tévés társkereső műsorok prototípusának tartott The Dating Game felújított változata.
Vágólapra másolva!

A GSN tévécsatorna merész húzásra készül: feltámasztaná a klasszikus The Dating Game-et, amely eredetileg 1965 és 1973 között futott az ABC műsorán. A show az első tévés társkereső volt: arra az egyszerű, ám ma is alkalmazott sémára épült, hogy a társát kereső férfi vagy nő csak egy falon keresztül "találkozott" a jelöltekkel, így azok hangja, illetve nyilatkozatai alapján kellett döntenie.

A külcsín és a belbecs ellentmondásos viszonyából persze jócskán akadtak kellemetlen helyzetek, a főszereplőnek a fal elhúzása után már nem mindig tetszett a kiválasztott személy - a közönség természetesen jól szórakozott, hisz végig láthatta az összes játékost.

A műsorban ráadásul időnként hírességek (például Arnold Schwarzenegger, Burt Reynolds, Steve Martin, Michael Jackson, Sally Field, Farah Fawcett) is feltűntek, a beágyazott videón például Andy Kaufman látható, akinek munkásságáról film is készült, Ember a Holdon címmel - ebben Jim Carrey jelenítette meg a neves komikust.

A XXI. századi változat Michael Davies produceri közreműködésével valósul meg, akinek például a nálunk Anyacsavar címen futott Wife Swap-et is köszönhetjük. A szabályok természetesen változnak kicsit, a kor követelményeinek megfelelően: a jelölteket egy online társkereső programmal választják ki (így nagyobb az esély a pártalálásra), a játékosoknak pedig nem kell maguknak dönteniük, konzultálhatnak egy barátjukkal. Emellett melegek és leszbikusok is kereshetnek társat a műsorban.

Andy Kaufman a The Dating Game-ben:


A The Dating Game-et felélesztő csatorna egy másik klasszikus show-ra, a The Newlywed Game-re is rátette a kezét: a játékos műsor szintén a hatvanas évek közepén indult hódító útjára, de a társkeresés helyett a friss házasokra koncentrált, különböző furfangos kérdésekkel azt próbálta kideríteni, hogy az ifjú férj és feleség mennyire ismerik egymást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez