Vágólapra másolva!
Azt gondolhatnánk, a valóságshow-k már kimentek a divatból, pedig az efféle megmérettetésekre még mindig számtalan jelentkező akad. Az olvasók folyamatos érdeklődése miatt a TV Squad közreadott egy listát a jelenleg futó castingokról, vagyis hogy most éppen milyen realitykre lehet jelentkezni. Ezekből csemegéztünk, megpróbáltuk kideríteni, hogy milyennek kell lennie az ideális valóságshow-szereplőnek.
Vágólapra másolva!

A Music Television elég szűkre szabta a célcsoportot készülő modellversenyéhez: "Álmodtál már valaha arról, hogy modell leszel? Meg tudnád csinálni, csak a súlyod akadályoz meg abban, hogy elérd az álmodat? Akkor ez a neked való show!" - hangzik a felhívás, amely egy három hónapos felkészítő táborba invitálja a túlsúlyos lányokat. A súlyfelesleg azonban messze nem az egyetlen kritérium a show-ba való jelentkezéshez, hisz a hirdetés azt is megszabja, hogy a versenyzők legalább 170 centiméteres magassággal rendelkezzenek, életkoruknak pedig 18 és 25 év közé kell esnie.

A Lifetime és a BBC Worldwide közös produkciójához kizárólag Dél-Kaliforniából keres háziasszonyokat, akik egész napjukat a házimunkával, a férj és a gyerek(ek) kiszolgálásával töltik. A casting után egy három nőből álló baráti társaság juthat be a műsorba - az asszonyok a csatorna pénzén elutazhatnak nyaralni, és arra az időre a férjeknek kell vállalni a házimunkát. Így tulajdonképpen nem a hölgyek, hanem az urak versenyeznek abban, hogy ki tudja jobban ellátni az otthoni feladatokat - a készülő show címe a tervek szerint A hét, amikor az asszony elment lesz.

A Survivor ötletgazdája, Mark Burnett is új műsorral készül, mellyel a túlélőshow-nál kissé könnyedebb vizekre evez: szeretne felfedezni egy eddig még ismeretlen marketingzsenit. Ennek érdekében 2-4 fős társaságok jelentkezését várja, akik a versenyben különféle termékekhez írnának szlogeneket, reklámdalokat. A nézők szórakoztatásához szükséges pluszt itt az adja, hogy a jelentkezőknek saját maguknak kell előadniuk a megírt szöveget. A játékosok kilétét csak életkor tekintetében szabályozza a felhívás, minimumként a 13. életévet határozza meg.

Burnett Survivor-beli kollégája, Jay Bienstock - a Pókember-filmek rendezőjével, Sam Raimivel karöltve - jóval izgalmasabb produkción töri a fejét: 13 címen az első horror-realityt akarják létrehozni, melyben a szereplőknek a horrorfilmekből ismert helyzeteket kell "túlélniük". A felhívás nem teketóriázik: "Félsz a sötétben? Hiszel a szellemekben? Élvezed, ha halálra ijesztenek? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszolsz, valamint 21 és 30 év közötti vagy, akkor a CW csatorna téged akar!" A show nyertese - stílusosan - 66 666 dollárt tehet majd zsebre.

Forrás: Getty Images

Felélesztik a The Dating Game-et (A képen: színésznők versenyben)

Ha ennyi pénzt nem is, de új ruhatárat mindenképp nyerhet, aki jelentkezik a Nothing To Wear munkacímen futó produkcióba: a műsor ugyanis azoknak a gardróbját szeretné kezelésbe venni, akiknek "nincs semmit felvenniük". A felhívás így azokhoz szól, akik divatjamúlt ruhákat hordanak, csupa olyan holmijuk van, ami nem áll jól nekik, esetleg a szekrényüket menő designerek cuccaival zsúfolták tele, melyeket nem lehet utcán hordani. A "divatos" reality az újrahasznosítás mellett kampányol azzal, hogy a régi ruhákból készít újnak tűnő, eredeti darabokat.

A fentiek mellett még számos reality indul a közeljövőben: az első társkereső műsor, a The Dating Game újjáélesztéséhez mindkét nemből és minden korosztályból keresnek szereplőket, egy másik párkereső viszont csak a 25-35 év közötti hölgyekre koncentrál. Máshova éppen hogy "őrült párok", illetve friss házasok szükségeltetnek, egy beszélgetős műsor pedig olyan nők után kutat, akiknek házas férfival volt viszonyuk. A Discovery egészségcsatornája fogyni vágyókat keres, emellett pedig folynak tovább a modellversenyek, a táncos tehetségkutatók, valamint a feleségcsere, ami nálunk Anyacsavar fedőnéven zajlott annak idején.