Indiana Jones nyomában

Vágólapra másolva!
Kultikus figurák, többek között James Bond és Indiana Jones ihletőit, illetve kalandjaik valóságalapját kutatja egy új "oknyomozó" sorozat.  
Vágólapra másolva!

A Smithsonian Channel a hírek szerint még ebben az évben előáll a The True Story című sorozattal, amely jól ismert alakok és helyszínek valós történetének jár utána. A csatorna egyelőre öt részt tervez a szériából, melyek mindegyike egy-egy modern legendát vizsgál meg.

Az első körben kitalált hősökkel (Indiana Jonesszal, James Bonddal) foglalkoznak, akiknek azért vannak valós mintáik, kalandjaikat, ha nem is ilyen formában, de mások is megélhették. Ezután fordul a kocka, valódi személyek kerülnek terítékre, akikről azonban számos mese szövődött: ilyen volt a legendás FBI-ügynök, Eliot Ness, aki lebuktatta Al Caponét vagy az a három ember, akinek 1962-ben sikerült megszöknie az Alcatrazból.

Nemcsak személyekről, de egy félelmetes helyszínről, Amityville-ről is megtudhatunk egyet s mást: a kisváros egyik házában ugyanis szörnyű dolgok történtek a hetvenes években, amiket állítólag a ház rossz szelleme okozott. Az eseményekről film is készült, melyet magyarul A rettegés háza címmel mutattak be.

A The True Story tehát várhatóan olyasféle műsor lesz, mint az Állítólag... a Discovery Channelen, csak épp általános tévhitek, jelenségekkel kapcsolatos félreértések helyett konkrét alakokat, történeteket vesz górcső alá.