Sci-fi hős verte le Jack Bauert

Vágólapra másolva!
A Chicago Tribune magazin megszavaztatta olvasóit, hogy szerintük ki a legjobb tévés karakter: a versenyből a Battlestar Galactica egyik hőse, Kara "Starbuck" Thrace került ki győztesen. 
Vágólapra másolva!

A Chicago Tribune, RedEye's Character Wars címmel a legmenőbb tévés karakterek versenyét hirdette meg, méghozzá olyan formában, mintha valamilyen sportversenyről lenne szó: a legelején harminckét sorozathős (tehát tizenhat pár) mérkőzött meg egymással, a következő körbe már csak tizenhatan jutottak és így tovább, egészen a döntőig.

Így könnyen előfordult, hogy egy valóban remek karakter már az első körben kiesett, ha épp egy nála erősebbel találta szemben magát: a Grace klinika dr. Miranda Baileyjének például nem volt szerencséje, hiszen rögtön az elején a Hősök-ből ismert, Hiro Nakamurával került párba. Hasonlóképp járt egy másik doki, Christian Troy (Kés/Alatt) is, őt Homer Simpson ütötte ki a nyeregből - a Simpson család feje később is jól szerepelt, a következő körben ugyanis a Született feleségek Lynette Scavóját utasította maga mögé, ezután azonban összekerült a majdani győztessel.

Ennek ellenkezőjére is akadt példa, de a legjobb négy közé már nem kerültek "potyázók": az elődöntőben Jack Bauer mérkőzött meg az Alec Baldwin által megformált Jack Donaghyval (30 Rock), Kara Thrace pedig dr. House-zal került össze. A magyarul Csillagközi romboló címet kapott sci-fi sorozat Starbuck századosának nyerési esélye már itt megmutatkozott: House 14 ezer szavazatával szemben ő majd' 43 ezret kapott, míg Bauer "csak" 4700-3300 arányban győzte le Donaghyt.

Ennek megfelelően alakult a döntő eredménye is: a 24 szuperügynöke 777 szavazattal zárta a versenyt, míg Starbuck századosra közel négyszer ennyien, összesen 3061-en adták le voksukat.