Pánik tört ki egy rajzfilm promóciója miatt

Vágólapra másolva!
Bombának vélték egy rajzfilm reklámkellékeit a bostoniak - a tűzszerészek szinte az egész várost felbolygatták.
Vágólapra másolva!

Január 31-én elsőfokú biztonsági intézkedéseket vezettek be Boston városában: a főbb utakat és hidakat lezárták, és mindenfelé tűzszerészek kutattak olyan, fekete zacskóba rejtett csomagok után, melyek villogó fényt bocsátottak ki magukból. Az első ilyen dobozt egy metró-, illetve buszállomáson találták, de aztán máshol is feltűntek a városban.

A Cartoon Network mögött is álló Turner Broadcasting vezetői utólag bevallották, hogy az ő kezük volt a dologban: a csomagok ugyanis az Adult Swim csatornán futó rajzfilm, az Aqua Teen Hunger Force két, világító karakterének mását rejtették. Eszerint a "bombák" csak egy különleges marketingfogás elemei lettek volna, nem szolgáltak más célt, mint hogy bevezessék a rajzfilm új kampányát.

Meglehet, hogy a kampánytervek mostanra a kukába kerültek, pedig a szakemberek sokat dolgoztak vele: Bostonon kívül még kilenc városban (köztük New Yorkban, Los Angelesben, San Franciscóban, Chicagóban és Philadelphiában is) elhelyezték különös csomagjaikat. A cég - a bostoni esetből tanulva - nyomatékosan felhívta a többi város lakosainak figyelmét, hogy semmiképp se essenek pánikba a villogó dobozoktól.

"A csomagok tulajdonképpen csak villogó fényt bocsátanak ki, ez pedig nem jelent senkire veszélyt. Sajnáljuk és elnézésüket kérjük, ha ezzel a fogással a veszély látszatát keltettük" - mondta a cég szóvivője.