Megszűnhet a Legyen Ön is Milliomos

Vágólapra másolva!
Információink szerint hamarosan leveszi műsoráról az RTL Klub Vágó István kvízét, bár a csatorna hivatalosan ezt nem erősítette meg. Ami biztos, hogy a közeljövőben nem terveznek jégtáncos show-t, bár volt róla szó bő egy hónappal ezelőtt.
Vágólapra másolva!

A kvíz 2000. február 29-én indult az RTL Klubon, akadt pár féléves szünete (a Való Világ-ok küldték pihenőre), és egészen tavaly márciusig kellett várni arra, hogy valaki elvigye a főnyereményt, a negyvenmillió forintot. Tavaly ősszel úgy tűnt, hogy a csatorna egy újabb vetélkedővel indítja majd az évet: a hírek arról szóltak, hogy nem licencről lett volna szó, hanem Vágó István egyik ötletét csiszolgatták. Az új formátum nem született meg, így idén január 2-án visszatért a Legyen Ön is Milliomos, ám a rivális TV2 Jóban Rosszban című szappanoperája a kereskedelmi célcsoportnál gyakran elverte nézettségben.

Az RTL Klub programigazgatója nem kívánta megerősíteni a hírt: "Az ezreik adásig biztosan lesz Legyen Ön is Milliomos a csatorna képernyőjén, a többi még bizonytalan. A napi műsorokon kívül tervezünk egy különkiadást is, a sikeres Szombat esti láz szereplőivel" - kommentálta Kolosi Péter. Ha marad a kvíz, ha leveszik a műsorról két hét múlva, mindenképp sikertörténet, mert a legtöbb országban (106 formában létezik a világ legismertebb tévés, műveltségi vetélkedője) csak pár évig futott, miközben Magyarországon hosszú ideig szállította a magas közönségarányokat.

Az RTL-hez köthető hír még, hogy a beharangozott jégtáncos showműsor, mely a Szombat esti láz utóda lett volna, egyelőre biztosan elmarad. Még decemberben jelezték, hogy terveznek ilyet, ám nem véletlenül nem érkezett hír az előkészületekről: ilyen show a közeljövőben nem lesz a csatornán. A tévéző korábban már attól tartott, hogy a két nagy kereskedelmi csatorna megint ugyanakkor, ugyanazon időpontban, ugyanolyan formátummal indul harcba, de ez a csata most elmarad, a TV2 jégtáncos műsora alatt az RTL Klub filmekkel próbálkozik majd.