Bemutatják a krokodilvadász utolsó kalandját

Vágólapra másolva!
Sokáig ment a huzavona, hogy bemutathatják-e a krokodilvadászként elhíresült Steve Irwin halálát - végül, úgy tűnik, köztes megoldást választottak.
Vágólapra másolva!

Amikor kiderült, hogy az ausztrál fenegyerek halálát rögzítette a vele dolgozó operatőr, mindenki arra számított, hogy a felvétel rövidesen adásba kerül valamelyik tévécsatornán - az akkor felröppent hírek szerint a család is amellett volt, hogy a videó kerüljön adásba. Később a krokodilvadász özvegye, Teri Irwin azonban úgy nyilatkozott, hogy sosem szeretné a képernyőn látni férje halálát.

Úgy tűnik, végül köztes megállapodásra jutottak a család és a filmet bemutatni akaró tévécsatornák: januárban lemegy ugyanis a szerencsétlenül járt természetfilmes utolsó munkája, arról viszont nem esett szó, hogy a kilencvenperces dokumentumfilm, magát a végzetes pillanatot is tartalmazná.

Ezen végül is nincs okunk meglepődni, hisz az Irwinnel együtt forgató Philippe Cousteau (a legendás Cousteau kapitány unokája) már a krokodilvadász halálakor megígérte, hogy befejezi az elkezdett munkát. Cousteau a szerencsétlen eset idején, a búvárokat kísérő hajó fedélzetén tartózkodott, így nem is volt közvetlen tanúja az eseményeknek.

Animal Planet

Irwinnel együtt készítették el viszont az addigi részeket, így Cousteau - ismerve a koncepciót -viszonylag könnyen be tudta fejezni a munkálatokat. Ennek eredménye lett a The Ocean's Deadliest című dokumentumfilm, melyet a Discovery Channel és az Animal Planet egy időben mutat be, 2007. január 21-én.