Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Minket néznek Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Megvette egy ausztrál csatorna Michael Palin Új Európáját, melyet többek között Magyarországon forgatott az egykori Monty Python-tag.
Vágólapra másolva!

Michael Palin - mint azt bizonyára sokan tudják - a "posztpythoni" korszakban úti filmjeivel ért pályája csúcsára. A BBC támogatásával bejárta már az egész világot, leghíresebb sorozata talán a 80 nap alatt a föld körül Michael Palinnel, amelyben Verne hősének, Phileas Foggnak az útvonalát követve járta körbe a földet. Bolygónkat hosszanti irányban is átszelte már, a Sarkig tárt világ-ban ugyanis a két pólus közti távot tette meg, de behajózta már a Csendes-óceánt, és hosszabb időt töltött a Szaharában, illetve a Himalájában is.

A világ körüli utazgatásban épp csak az öreg kontinens keleti felét hagyta ki a színész - egészen idáig. Palin saját bevallása szerint kicsit már szégyellte is magát emiatt, így New Europe (azaz Új Európa) című, legújabb sorozatában az egykori vasfüggöny mögé enged betekintést a nézőknek. Szlovákia, Románia, Bulgária és a többi ország mellett Palin kis hazánkban is eltöltött pár napot, hogy bemutassa a külföldieknek, miként boldogultunk a rendszerváltás óta.

Az úti élményekből elkészült hatrészes sorozatot eredetileg a BBC One tűzi műsorára, de a jogokat már megvette egy ausztrál tévécsatorna, a Seven Network is. Az adó programigazgatója, Tim Worner azzal indokolta döntését, hogy szerettek volna olyan helyeket bemutatni a nézőknek, ahol még az egyébként kifejezetten nagy utazóknak tartott ausztrálok sem jártak. A kiválasztásnál nem volt utolsó szempont Palin személye sem, ahogyan Worner fogalmazott: "Az ő társaságában nemcsak látod a helyszínt, de vele együtt ízlelsz, érzel, tapasztalsz."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről