Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság Dr. Pataki Árpád vezette tanácsa ma elsőfokú ítéletet hirdetett Vujity Tvrtkonak, Obersovszky Péter Öljétek meg a tévémacit című könyvével kapcsolatosan indított perében.
Vágólapra másolva!

A Bíróság Vujity Tvrtko személyiségi jogai megsértése miatt a bírói gyakorlatban is magas, hat- és félmillió forintos összegű kártérítést ítélt meg a felperesnek, és egyben kötelezte Obersovszky Pétert, hogy saját költségén egy nagy példányszámú, országos napilapban tegye közzé az ítélet rendelkező részét. Az ítélet nem jogerős.

Vujity Tvrtko jogi képviselője dr. Beleznay Zsolt az ítéletet precedensértékűnek minősítette. Vujity Tvrtko az esettel nem kíván bővebben foglalkozni, ám leszögezte: - "Jó hírnevem és szakmai hitelem védelmének érdekében mindig, mindent megtettem. Nem volt ez másképp korábban, és nem lesz ez másképp a jövőben sem."

Természetesen felkerestük Obersovszky Pétert is. A könyv szerzője egyelőre nem kíván nyilatkozni. "Látni szeretném az ítéletet, addig nem kívánom kommentálni a döntést" - fűzte hozzá.