Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Betegségével kampányol Michael J. Fox

Vágólapra másolva!
A hollywoodi színész is beszállt az amerikai elnökválasztási kampányba. A súlyos idegrendszeri betegségben szenvedő sztár John Kerrytől reméli gyógyulási esélyeinek javulását.
Vágólapra másolva!

A több éve Parkinson-kóros Michael J. Fox tévéreklámban korteskedik a demokrata párti elnökjelölt mellett, akitől azt várja, hogy több pénzt ad őssejt-kutatásra, mint a jelenlegi republikánus kormányzat.

"John Kerry határozottan támogatja, George Bush korlátozza" - mondta Fox az őssejtekkel folytatott kísérletekre utalva október 7-én bemutatott politikai hirdetésében.

"Az őssejt-kutatás több millió, halálos betegségben szenvedő amerikain segíthet. George Bush azt mondja, várhatunk még, én azt mondom, veszélyben az életünk, és itt az ideje, hogy jöjjön egy igazi vezető . Ez az amiért támogatom John Kerry elnökké választását" - szól a színész buzdítása.

Bush elnök korábban megvonta az emberi embrióból nyert őssejtek kutatására adott szövetségi támogatás jelentős részét, amivel az Alzheimer-kórban megbetegedett néhai Ronald Reagen felesége sem értett egyett. A nyolcvanas évek republikánis elnökének fia pedig kijelentette, hogy Bush ellen fog szavazni.

Az őssejt kutatások korlátozását szorgalmazók szerint azonban nem megengedhető, hogy az orvostudomány emberi embriók elpusztítása árán fejlődjön.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről