Fekete komédia kevés politikával

Vágólapra másolva!
Történetében először a BBC1 is műsorra tűzött egy kizárólag fekete bőrű főszereplőkkel készült tévésorozatot. A közszolgálati adó mellett más brit tévék is sugároztak hasonló műsorokat, köztük a Channel 4, amelyet az utóbbi időben bírálták, amiért programjában visszaszorultak a feketéket ábrázoló műsorok.
Vágólapra másolva!

A BBC vezető tévécsatornájának tervei szerint 2003 végén képernyőre kerül a közszolgálati adó első, feketékről szóló szituációs komédiája, a The Crouches (A Crouch család). A program a beharangozó szerint vidám, napjainkban játszódó történetekből áll, a középpontjában egy London dél-keleti részén, Walworthben élő családdal.

A BBC a sorozattal elsősorban nem közéleti feladatokat akar teljesíteni. A közszolgálati adó közlése szerint fő céljuk a szórakoztatás, a politikai korrektség szempontjai helyett a mulatságos cselekmény miatt döntöttek a műsor megrendelése mellett. "Ez a vibráló komédia Nagy-Britannia legjobb fekete színészei közé tartozó szereplők mellett néhány új arcot is bemutat a széles közönségnek" - idézte a BBC Lorraine Heggesseyt, a társaság képviselőjét.

A BBC egyes csatornáján kívül több brit tévé is műsorra tűzött hasonló szériákat. A Channel 4 1989-ben kezdte Desmonds című sorozatát, amely hat évig volt képernyőn, korábban, a nyolcvanas évek elején pedig a szintén a brit feketék körében játszódó No Problem-et sugározták. A fekete-műsorok sugárzásában korábban úttörő szerepet vállaló Channel 4-t azonban az utóbbi időben bírálták, amiért programjában visszaszorultak az afrikai eredetű briteket ábrázoló műsorok. Az új BBC-s sorozat egyik sztárja Robbie Gee, aki a Channel 4 hasonló műsorában, a Desmonds-ban is szerepelt, illetve Guy Ritchie A blöff (Snatch) című filmjében is feltűnt.