Engedékeny haldoklót keresnek a boncolóshow-ba

Vágólapra másolva!
Nem adja a testét és utolsó perceit az a férfi, aki korábban beleegyezett, hogy közvetítsék a halálát, majd egy tévéshow keretében felboncolják a hulláját. A különleges műsor jövője így egyelőre kétséges.
Vágólapra másolva!

A különleges feladatra kiszemelt férfi pálfordulásának oka családtagjai könyörgése. A beteg hozzátartozói a többi kritikushoz hasonlóan abszurdnak találták a producerek elképzelését, ezért az önkéntest lebeszélték a különleges műsor főszerepéről. A visszakozás után a műsorgazda Channel 4 és a Mentorn produkciós cég új tévéshow-jának jövője kétségessé vált, amit több kritikus egyáltalán nem bán. Az ötlet őszi közzététele után ugyanis a Channel 4-t azonnal bírálatok özöne érte a terv miatt, amit ellenzői az "utolsó cseppig kifacsarni show-nak" tituláltak.

"Kerestünk valakit, aki halálos beteg, és feltehetően három-hat hónapon belül távozik az élők sorából. Sikerült megegyezni egy férfival, aki azonban később visszakozott" - mesélte el a tervezett műsor szempontjából kínos helyzet kialakulását a Mentor szóvivője, akinek cége jelenleg híján van a show legfontosabb kellékét jelentő engedékeny haldoklónak.

Nyerjen Twin Peaks-relikviákat

Játsszon Twin Peaks-játékunkon, nyerjen DVD-t és más relikviákat!

A férfi ugyanis nemcsak exitálása után, pusztán a teste átengedésével vált volna a show központi alakjává, hanem a műsorgazdák a beteg halálát is be akarták mutatni a tévéprogramban, amit több részesre terveztek. A lélek távozását követően a Channel 4 megvalósításra váró forgatókönyvében, az emberi test kezelése miatt ellentmondásosan megítélt Günter von Hagen professzoré a terep, akinek a nyilvános boncolás után az "alapvető, tervezési hibákat kijavítva" kellene újraépítenie a testet. A show ezután a tartósított és átszabott corpus kiállításának - leleplezéssel kezdődő - megnyitóját is bemutatta volna. Az eredmény nem csupán dr. Hagen, hanem egy egész szakértőcsoport munkáját tükrözné. A mű tervezésében ugyanis anatómusok, evolúcióbiológusok, sebészek, gépész- és építészmérnökök is részt vettek.

A tökéletesítés magában foglalta volna a bordák számának növelését, hogy nagyobb védelmet nyújtsanak a belső szerveknek, valamint a visszafelé is hajló ízületek elkészítését. Az elégedetlen specialisták áthelyezték volna a légcsövet is, úgy, hogy megszűnjön a félrenyelés lehetősége, de a legnagyobb könnyebbséget feltehetően a mellkasüregbe helyezett tartalék szív jelentené az elképzelt új embernek.

A Channel 4 és a Mentorn előzetes nyilatkozataikban kifejtették, hogy a legnagyobb komolysággal és érzékenységgel mutatnák be a férfi testének halál utáni sorsát, amelynek közvetítése azonban szerintük nyilvánvalóan kihívó lenne sokak számára. Kevésbé emelkedetten látja a tervet John Milton Whatmore. A Mediawatch UK brit médiatestület elnöke szerint az ötlet nem több, mint a nagyobb nézettség utáni beteges hajsza.