Vágólapra másolva!
Október 7-én kezdődik egy új vígjátéksorozat az m1 műsorán. A történet főhősét Kern András, húgát Udvaros Dorottya játssza, a rendező Valló Péter. A huszonöt perces epizódokból tizenkettőt rendelt meg a közszolgálati csatorna. Karácsonyig látható a produkció a képernyőn. A folytatás a fogadtatástól és a pénztől függ.
Vágólapra másolva!

Kern és Udvaros"Nem szeretjük azt a szót, hogy szappanopera - mondja Kern András -, tehát szerencsésebb, ha ezt az egészet inkább sorozatnak nevezzük. Régi kifejezés tudom, de takarja a lényeget."

A sorozat főhőse Sanyi azon kevesek közé tartozik, akik még ötven felett is rendelkeznek egy igen aktív édesanyával. Király néni - Tábori Nóra - nem veszi le a kezét egy szem fiáról. Hogy Sándor ne süllyedjen a munkanélküliség nihiljébe rábeszéli lányát, Udvaros Dorottyát, hogy ha ideiglenesen is, de alkalmazza testvérét a család elég jól menő éttermében, a lipótvárosi Firkász étteremben.

Sanyi viharos gyorsasággal hasznosítani kezdi magát, mely a sorozatot beharangozó sajtótájékoztatón is szemet szúrt mindenkinek, ahol Kern és Udvaros koktélt és harapnivalót kínált az újságíróknak. A Firkász étterem-kávéház tulajdonosai mellett a vendégeivel történt dolgok adják a folytatásos filmvígjáték vezérfonalát.

Kern András mellett a további főszerepeklők Tábori Nóra és Udvaros Dorottya. Felbukkan Schell Judit, Kerekes Éva és Szervét Tibor. Időnként találkozhatunk Kállai Ferenccel, Huszti Péterrel, Verebes Istvánnal és Bodrogi Gyulával is. A forgatókönyvet az egykor a Família Kft.-ben is dolgozó Vajda nővérek írták.

Az utolsó epizódot október 2-án hajnalban forgatták. 8 nap alatt vették fel a háromfilmnyi anyagot. A sorozat tartósan képernyőn maradásához nincs elég pénz, de a stáb legalább el tudott indulni. A Magyar Televízió anyagi körülményeit figyelembe véve ez sem kevés.

Az alkotók azt remélik, az esetleges siker képes lesz hónapokon át képernyőn tartani a produkcióit. Az elkészített részek karácsonyig láthatóak.

Korábban:
11 milliárd támogatást kér az MTV