Az első két iPad Pesten

Vágólapra másolva!
Horváth András nem csak árulja a Maceket, hanem igazi Apple-fanatikus: április harmadikán, az iPad premierjén ő volt a harmadik ember a világon, aki átvette Steve Jobs legújabb csodakütyüjét a New Yorki-i 5th Avenue-n található óriási üvegkocka alatti Apple-kereskedésben. A táblagépet az első érdeklődőkkel együtt néztük meg és próbáltuk ki boltjában, ahogy hazaérkezett.
Vágólapra másolva!

Április hatodikán, kedden délelőtt Horváth András - vagy ahogy az internet ismeri: Handrás - még küszködött egy kicsit az időzóna-ugrás miatti átállás gyötrelmeivel, és kért egy kis időt az interjú előtt, hogy az egy hetes távollét után egy kicsit rendbe tegye az üzlet körüli dolgokat. Nem sok esélye volt rá, az első érdeklődők ugyanis az érkezése után perceken belül összegyűltek az Apple-tablet körül az egyik pesti bevásárlóközpontban lévő üzletében.

Forrás: AFP/David Goldman
Handrás egy manhatteni és egy osztrák társával vár a New York-i Apple Store nyitására

A fiatalember a blogján - handras.hu - részletesen beszámolt a készülékpremieről, és a kamera előtt is lelkesen mesélt róla. A készülékkel ugyan nem sok időt tölthettünk együtt, de az a másfél órás próbálgatás, nézegetés során kiderült, mitől tartják sokan, beleértve Steve Jobsot is, olyan forradalmi eszköznek az iPadet - és miért nem volt olyan nagy őrültség elrepülni érte New Yorkba, a premierre.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=BXnnJoV5NHnxndOD

Handrás két 16 gigabájtos, wifis készüléket hozott haza húszórás sorbanállás árán. Semmi pénzért nem válna meg tőlük, de lelkesen mutogatja őket mindenkinek. Arról, hogy Magyarországon mikor lesz kapható a tablet, még nem tudott biztosat mondani. Az Apple szerint csak nyár végére-karácsonyra jut el hozzánk a kütyü, és Handrás úgy tippeli, 140 ezer forintba kerülhet majd idehaza az általa most megvásárolt legolcsóbb, 500 dolláros modell.