Óriási átverés terjedt a Tiktokon

Drake rapper,
Vágólapra másolva!
Hamis tiktokos profilon át árulták a hamisított ajándéktárgyakat. Még az „ellenőrzött felhasználó" pipát is megszerezte a csaló a fiókjához.
Vágólapra másolva!

Újabb megszemélyesítéses csalásra derült fény a TikTokon, az elkövető ezúttal a kanadai rapper és énekes Drake-nek adta ki magát, hogy megkárosítsa a népszerű zenész figyelmetlen rajongóit. Ehhez ráadásul semmiféle mesterséges intelligenciára vagy hackelési tudományra sem volt szüksége, és még a TikTok egyik figyelmetlen dolgozója is segítette a munkáját.

Érthetetlen, hogy miként kaphatta meg a kék pipát a hamis felhasználói fiók, ráadásul nem ez volt az első ilyen eset a TikToknál Forrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency

A csalás végtelenül egyszerűnek bizonyult, az elkövető létrehozta „champaignpapi44" néven a felhasználói fiókját, teletöltötte azt a zenész valódi közösségi oldalairól származó tartalmakkal, majd hamis ajándéktárgyakat áruló webshopban való vásárlásra próbálta buzdítani a követőket.

A januárban létrehozott fiók rövid idő alatt 200 ezer figyelmetlen Drake-rajongó követőt szedett össze, de ami ennél is sokkolóbb, hogy a TikTok egyik dolgozója jóvoltából valahogy megkapta a kék „ellenőrzött felhasználó" pipát, ami tovább javította a csalási esélyeit.

Rejtély, hogy mennyi terméket adott el a hamis fiók törléséig a csaló, továbbá a vevők vajon megkapják-e legalább a rendelt árut.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!