Szenzációs fejlesztés jöhet a ChatGPT fejlesztőjétől

laptop notebook internetezés böngészés kávézó
Fotó: Ilyuza Mingazova / Unsplash
Vágólapra másolva!
A jövő héten indulhat el a netes keresőmotornak tűnő szolgáltatása.
Vágólapra másolva!

Újabb érdekes fordulat történhet az internetes keresőmotorok piacán, a Microsoft által bőkezűen támogatott OpenAI látszólag egy internetes keresőmotor indításán dolgozhat. Két jel utal erre, egyrészt a fejlesztőcég a napokban biztonsági tanúsítványokat regisztrált a search.chatgpt.com webcímhez, másrészt pedig a mesterséges intelligenciás iparról való tudósításra szakosodott The Neuron podcast készítője szerint 2024. május 9-én történni fog valami a címen. 

Hírünk írásakor nem 404-es hiba, hanem egy webszerver által visszaadott „Not found” üzenet jelent meg a cím betöltésekor.

Jelenleg nem tűnik valószínűnek, hogy a ChatGPT chatbotot, a DALL-E képkészítőt, továbbá a Sora videógenerátort fejlesztő OpenAI rögtön teljes értékű rivális kívánna állítani a világ legtöbb országában piacvezető Google keresőmotor számára. A spekulációk szerint a webhelyen inkább a ChatGPT naprakész információkhoz hozzáférő verziója válhat elérhetővé, egyrészt erre utal a webcím, másrészt pedig túlságosan erőforrásigényes volna a chatbot által hajtott általános keresőmotor üzemeltetése.

Az említett erőforrásigényes problémához kapcsolódóan az a hír járja, hogy a Google havidíj mögé zárhatja az internetes keresőjének generatív mesterséges intelligenciát használó funkcióit, mert gazdasági képtelenség volna minden internetező számára ingyen elérhetővé tennie azt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!