Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sokkal többe kerülhetnek hamarosan ezek a mobilok

mobilozás sms rcs üzenetküldés chatelés csevegés texting
Fotó: Fausto Sandoval / Unsplash
Vágólapra másolva!
Folyamatosan és jelentősen drágul egy központi alkatrészük.
Vágólapra másolva!

Minden eddiginél drágább mulatságnak bizonyulhat az év végétől a vadiúj prémium mobilok vásárlása, állítja egy régóta megbízható információkat szállító szivárogtató. A mobilipari ügyekben jól tájékozott „digital chat station” azt állítja a kínai Weibo közösségi oldalon, hogy az elődjéhez képest jelentősen drágább lehet az év vége tájékán bemutatkozó Qualcomm Snapdragon 8 Gen4 csúcskategóriás rendszerlapka.

Magyarázata szerint ez leginkább a kínai gyártók megfizethetőbb prémium mobilokra szakosodott almárkái számára kellemetlen, hiszen a nagyon minimális haszonkulcsuk miatt nem képesek jelentős áremeléseket tolerálni, a termékeik árainak megemelése pedig a közönségük miatt szintén nem tűnik jó ötletnek.

Ha tartani kívánják a megcélzott eladási áraikat, akkor kénytelenek lehetnek a vevők számára fájó kompromisszumokat kötni a memória és a háttértár terén, míg egy meg nem nevezett vállalat fontolgatja, hogy inkább piacra sem dobja az ügyben érintett készülékét.

A rendszerlapka a prémium mobilok egyik legdrágább alkotóeleme, kontextusként a Samsung Galaxy S23 Ultrában dolgozó Snapdragon 8 Gen2 lapka a becslések szerint a készülék alkatrészköltségének olyan 35 százalékát adta, a jelenlegi Gen3 csúcsmodell pedig olyan 20%-kal drágább annál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről