Összetörték és felgyújtották a robottaxit

Nem tűnik javíthatónak a Waymo önvezető autója
Fotó: Frisco Live 415 / YouTube
Vágólapra másolva!
Nem csak a botrányba keveredett Cruise, de a rivális Waymo önvezető kocsijai sem népszerűek.
Vágólapra másolva!

Rájár a rúd az Egyesült Államokban a robottaxis cégekre. Az elmúlt hónapokban főként a Cruise vesszőfutásáról lehetett hallani, a San Franciscóban történt tavaly őszi súlyos balesetet követően Kalifornia közlekedési hatósága visszavonta az emberi felügyelet nélküli taxijainak működési engedélyét, mire decemberben a cég leépítette a dolgozóinak negyedét, olyan 900 főt.

A jelek szerint a rivális Waymo sem túlságosan népszerű San Francisco lakosainak körében, vasárnap a kínai holdújévet ünneplő tömeg összetörte és porig égette az egyik robottaxiját Chinatown városrészben. A jármű üres volt, a körülötte lévő tömeg szétoszlására várt, mikor a beszámolók szerint valaki felmászott a motorháztetejére és betörte az első szélvédőjét.

Ezt követően mások is csatlakoztak az elkövetőhöz, körben megrongálták és összegraffitizték a járművet, majd valaki petárdát dobott alá. Erre szétrebbent a tömeg, de pár perc múlva már lángokban állt a Jaguar I-Pace, petárdával kigyújtották a belső terét. A tűzoltók perceken belül a helyszínre értek, de nem tudták megmenteni a járművet.

A rendőrség keresi a csoportos rongálásban részt vetteket, hírünk írásakor tisztázatlan volt az indítékuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!