Mélyütésben részesítheti a riválisokat az Apple Music

beats fejhallgató zenehallgatás headphone music
Fotó: Laura Chouette / Unsplash
Vágólapra másolva!
Percek alatt át lehetne másolni bele a konkurensekben létrehozott zenekönyvtárakat.
Vágólapra másolva!

Látszólag kicsi a fluktuáció a zenestreamelő szolgáltatások között, az ügyfelek az egyik belakását követően nehezen váltanak át egy rivális megoldásra. Ennek egyik fő oka, hogy ilyenkor tipikusan szeretnék átmásolni a sok évnyi használat során létrejött zenekönyvtáraikat és lejátszási listáikat a másik szolgáltatásba, ám ezt üzleti okokból nem teszik egyszerűvé a zeneszolgáltatások. Sokak számára akkora macera volna a költözés, hogy inkább letesznek a váltásról.

A probléma megoldására az évek során több költöztető szolgáltatás is készült, ezek ingyen vagy némi fizetségért megpróbálják automatizált módon átmásolni a különféle zenestreamelők között a felhasználók könyvtárait. Most nagyon úgy tűnik, hogy az Apple közvetlenül be kívánja integrálni a SongShift nevűt az Apple Music mobilappba, egyes androidos felhasználóknál a napokban megjelent egy értesítés a könyvtármásolási lehetőségről.

A SongShift többek közt az Apple Music, a Spotify, a YouTube Music, a Deezer, az Amazon Music, továbbá a Tidal zenestreamelők közti könyvtármásolást támogatja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!