Ilyennek képzelik az appok nélküli okostelefont

deutsche telekom brain ai
Appok helyett mesterséges intelligencia által generált kezelőfelületeket használ a koncepciómobil
Fotó: Deutsche Telekom
Vágólapra másolva!
Magától összeszedi az információkat, majd elkészíti a kezelőfelületet a koncepciómobil.
Vágólapra másolva!

A mobilgyártók jelen pillanatban a meglévő appjaikat és szolgáltatásaikat próbálják mesterséges intelligenciás újdonságokkal felruházni, azonban a Deutsche Telekom és a Brain AI ennél sokkal tovább mennének, az MWC 2024 keretében demonstrálták az appok nélkülinek képzelt Concept AI Phone-t.

Az óriási különbség a megszokott okostelefonok és koncepciókészülék között, hogy az utóbbin az ötlet szerint nem futnának klasszikus appok. Helyette a használójuk írásban vagy szóban közölheti a készülékkel, hogy mit szeretne tenni, mire az MI összeszedi a kérés teljesítéséhez szükséges adatokat, majd azokat egy dinamikusan generált felhasználói felületen prezentálja. Ez a felhasználói felület interaktív, így például ha a mobilozó ajándékötletet kért a családtagja számára, akkor rögtön megvehetné az általa jónak ítélt holmit.

Jelen pillanatban az appok helyett teljesen generatív mesterséges intelligenciára hagyatkozó készülék pusztán egy elnagyolt koncepció, azonban mindenképp érdekes ötlet. A fejlesztők kiemelték, hogy nem csak kényelmi szempontból lehetne megváltás az MI-mobil, de leszámolhatna az egyetlen célra szánt, továbbá a szándékosan addiktívnek tervezett appokkal, az utóbbiak közismerten komoly problémát jelentenek az emberiség számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!