Betiltják az angliai iskolákban a mobilozást

gyerek gyermek tanuló mobilozás okostelefon smartphone
Fotó: Chris Boese / Unsplash
Vágólapra másolva!
Az oktatási minisztérium ajánlása szerint szünetekben sem szabad engedni a készülékek használatát.
Vágólapra másolva!

Súlyos hírt kaptak az angol diákok, az Egyesült Királyság oktatási minisztériuma új iránymutatást küldött szét az állami fenntartású iskolák számára, amelyben javasolja a tanulók mobilozásának betiltását a házirendjeiken keresztül.

A minisztérium teljes tiltást javasol, azaz nem csak órák alatt, de a szünetekben is tilossá kívánja tenni a mobilozást. Az állami szerv szerint a tevékenység betiltásával kiüthető egy olyan tényező, amely állandóan elvonja a diákok figyelmét, a remények szerint az egyes iskolák által a saját hatáskörükben már bevezetett lépés a magatartás és az érdemjegyek javulásához vezethet.

A távközlési hatóság adataira hivatkozva a minisztérium kiemelte, hogy manapság a 12 éves korú gyerekek már 97 százalékának van okostelefonja. Ezen túlmenően a ParentKind szervezet felmérése szerint az általános iskolás diákok szüleinek 44%-a, míg a középiskolás tanulók szüleinek 50%-a aggódik amiatt, hogy a gyermeke túl sok időt tölt mobilozással.

A mobilozás betiltásának a részleteit az iskolákra hagyja a minisztérium, azaz ők dönthetik el, hogy a diákok csak nem érhetnek hozzá a készülékeikhez, a belépéskor el kell zárniuk azokat, vagy egyáltalán nem is vihetnek be mobilokat az iskola területére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!